توضیحات
عنوان: بررسی دلایل عدم تشکیل حکومت توسط ائمه ابناء الحسین (علیهم السلام)
- چکیده
- فصل اول
- طرح و کلیات پژوهش
- مقدمه
- بخش اول: کلیات
- بیان مسئله
- اهمیت موضوع
- هدفهای پژوهش
- هدف اصلی
- اهداف فرعی
- فرضیه ها
- سوالات
- سوال اصلی
- سوالات فرعی
- روش شناسی پژوهش
- روش و ابزار گردآوری اطلاعات
- روش تجزیه و تحلیل دادهها
- جامعه آماری
- قلمرو تحقیق
- ساختار تحقیق
- بخش دوم: تعاریف
- دولت
- حكومت
- حكومت اسلامی
- فصل دوم
- مبانی نظری و مروری بر پژوهشهای پیشین
- مقدمه
- بخش اول: مبانی نظری
- لغتشناسی حکومت
- مفهوم حکومت اسلامی
- ضرورت تشکیل حکومت اسلامی
- ضرورت تشکیل حکومت از نظر تشیع و اهل سنت
- ضرورت دولت
- اهداف و سیاستهای کلی حکومت اسلامی
- پیشینه دولت در اسلام
- اسلام دین سیاسی
- بخش دوم: مروری بر پژوهشهای پیشین
- کتب
- تاریخ یعقوبی
- مروج الذّهب
- اثبات الوصیه
- المناقب
- کتب حدیثی و روایی
- مطالعات و تحقیقات جدید
- مقالات
- فصل سوم
- دلایل عدم تشکیل حکومت توسط ائمه ابناء الحسین
- مقدمه
- امام سجاد (ع)
- امام محمد باقر(ع)
- امام جعفر صادق (ع)
- دوران امامت امام کاظم(ع)
- امام رضا(ع)
- امام جواد(ع)
- امام هادی (ع)
- امام حسن عسکری(ع)
- جمع بندی
- فصل چهارم
- نتیجه گیری
چکیده
در این تحقیق به بررسی دلایل عدم تشکیل حکومت در دوران ائمه ابناءالحسین پرداخته شد. ائمه اطهار(ع) در تمام دوران امامت خود، به تبلیغ سیره عملی پیامبر اکرم (ص) در همه جنبه ها و زوایای گوناگون می پرداختند. مطالعه و بررسی جنبه ها و مراحل مختلف سیره ائمه، این حقیقت را آشکار می سازد که آنان تمام تلاش و همت خود را صرف احیای سیره نبوی راستین، که بعد از پیامبر اکرم (ص) به نوعی دچار تحریف و دگرگونی شده بود نمودند. آن بزرگواران با تمام وجود برای حفظ و حراست از اسلام ناب و معرفی چهره واقعی تشیع وارد میدان عمل شده و در مقاطع و شرایط گوناگون بهترین موضع را انتخاب کردند و در این راه حتی از بذل جان و مال خود دریغ نورزیدند. یکی از اهداف اصلی ائمه(ع) وحدت امت اسلامی بود و آن بزرگوازان همواره در راستای وحدت امت اسلامی حرکت وتلاش نموده و در گفتار و کردار و سیره عملی خود، با محور قرار دادن قرآن و سیره رسول اکرم (ص) در جهت تعلیم معارف حقیقی دین، از همان ابتدا با هرگونه انحراف و کج اندیشی در اصول و فروع دین برخورد نموده سعی نمودند معارف حقیقی اسلام را به پیروان آن تعلیم نمایند. آنان با این اعتقاد که اصول کلی معارف دین در کتاب خدا و سنت پیامبر (ص) موجود است، به بیان مصادیق و جزئیات آن پرداختند و با معرفی عقل و اندیشه آدمیان به عنوان حجت باطنی برای احیاء و آمادگی آن در درك معارف دین کوشش نمودند. و با تدوین اصل اعتدال در امور اعتقادی، هر گونه انحراف از صراط مستقیم الهی را مساوی با گمراهی محض معرفی کردند.
کلیدواژگان: ائمه ابناءالحسین، حکومت اسلامی، سیره ائمه اطهار.
فصل اول
طرح و کلیات پژوهش
مقدمه
اسلام ، شریعت خاتم و دین کامل الهی است و از این رو، تا پایان جهان، پاسخگوی همه نیازهای عقیدتی و اخلاقی و عملی انسان و تضمین کننده سعادت ابدی ، فردی و اجتماعی اوست و علاوه بر آن ، اصول نظام اجتماعی شایسته و شکل حکومت برتر را نیزعهده دار گشته است که بررسی اجمالی احکام گسترده اجتماعی اسلام ، نشان گر توجه به فرد و جامعه، دنیا و آخرت ، و به همه شئون اساسی و ضروری انسان می باشد . تشکیل حکومت برای اجرای قانون الهی، در زمان حیات پیامبر اکرم(ص) توسط شخص ایشان صورت گرفت و آن حضرت ، علاوه بر ابلاغ و تبیین احکام و معارف دین و دفاع علمی از آنها ، امور اجرایی جامعه اسلامی را نیز با ولایت و رهبری اجتماعی خود برعهده داشتند .
آنچه خاتمیت اسلام را تضمین می کند ، دو چیز است ؛ یکی استمرار قانون خدا و دیگری استمرار اجرای آن توسط حکومت ؛ که این دو ، در وجود مستمر قرآن و عترت تحقق یافته است و رسول اکرم (ص) این دو «ثقل» گرانقدر را برای امت اسلامی به ودیعت نهاد و درباره آن دو فرمود: « انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله وعترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا بعدی: کتاب الله فیهالهدی والنور حبل ممدود من السماء الی الارض وعترتی اهل بیتی وان اللطیف الخبیر قد اخبرنیانهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض»[1] من دو وزنه وزین و استوار را در میان شما باقی می گذارم ، کتاب خدا و عترتم . و این دو متاع وزین ، تا آنگاه که در قیامت ، در کنار حوض کوثر بر من وارد شوند ، از یکدیگر جدا نخواهند شد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.