توضیحات
عنوان: بررسی جایگاه برج میلاد در ارتقاء کیفیت مهندسی
- فصل اول
- طرح و کلیات پژوهش
- مقدمه
- بیان مسئله
- اهمیت موضوع
- اهداف و سوالات پژوهش
- فرضیه ها
- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
- مروری بر پژوهشهای پیشین
- تعریف مفهومی و عملیاتی واژگان
- ساختار پژوهش
- فصل دوم مبانی نظری پژوهش
- بررسی تاریخی ساختمان های بلند بر جای مانده
- روند بلند مرتبه سازی در تهران
- وجه خدمات فنی مجموعه برج میلاد
- مشخصات بدنه برج میلاد
- وجه خدمات شهری مجموعه برج
- بررسی عملکردهای مجموعه برج میلاد تهران
- عملکرد مخابراتی
- عملکرد تلویزیونی
- عملکرد هواشناسی
- فرایند طراحی برج میلاد
- مکانیابی مجموعه برج میلاد
- مطالعات مکانیابی و تعیین واریانتها (گزینه ها)
- مشخصات معماری و کاربردی سازه رأس برج میلاد
- مراحل اجرا
- سازه شش قسمتی
- پی ریزی بزرگ ترین پاکار
- قالب لغزنده و شاغول لیزری
- بزرگ ترین سبد دنیا
- ایمن از آتش
- ایمن از ترک
- مطالعات میکروژئودزی و رفتارسنجی ژئوتکنیک برج میلاد
- شبکهی سه بعدی خارج برج
- شبکهی سه بعدی روی بدنهی برج
- شبکهی ترازیابی
- مشخصات برج میلاد
- مفهوم کیفیت
- کیفیت چیست؟
- تاریخچه کنترل کیفیت
- فصل سوم: روش تحقیق
- مقدمه
- جامعه و نمونه آماری
- جامعه آماری
- گروه ها و اعضای جامعه آماری
- تعیین اندازه نمونه
- نحوه گرد آوری اطلاعات
- روش آزمون فرضیه
- روش پژوهش
- روش تجزیه وتحلیل
- روش گردآوری داده ها
- قلمرو تحقیق
- تکنیکهای توصیف و تحلیل داده ها
- پایایی
- روایی
- فصل چهارم
- تجزیه و تحلیل
- مقدمه
- بیان مسئله
- فرضیه های تحقیق
- آمار توصیفی
- آمار استنباطی
- آزمون نرمال بودن متغیرها
- یافته های تحقیق
- آزمون فرضیه ها
- فصل پنج
- نتیجه گیری و پیشنهادات
- خلاصه تحقیق
- فرضیه های تحقیق
- یافته های تحقیق
- نتیجه گیری
فصل اول
طرح و کلیات پژوهش
- مقدمه
برج میلاد تهران همانند سروی قدکشیده از توان و دانش مهندسان ایرانی به عنوان نمادی شاخص در مجموعه میلاد تهران با برخورداری از بخش های مختلف و کاربری های متنوع امروزه به قطب گردشگری ایران و کلانشهر تهران تبدیل شده است. کلنگ ساختمان این برج در سال 1376 و همزمان با یکصدمین سالروز ولادت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بر بلندای تپه های کوی نصر به زمین زده شد. نام «میلاد» هم به همین دلیل برای این برج انتخاب شد. این برج شامل ساختمان پای برج (سرسرا)، بدنه ساختمان، ساختمان رأس و دکل مخابراتی و تلویزیونی است. وزن تقریبی این سازه حدود 150 هزار تن، حجم بتن ریزی کل پروژه حدود 63 هزار متر مکعب و حجم شیشه های مصرفی حدود 17 هزار متر مربع است. کاربری این برج، تسهیل و گسترش ارتبازات بیسیم (Wireless) در سطح تهران بزرگ، بهینه سازی و گسترش پوشش رادیو و تلویزیونی (VHF/UHF/FM)، ایجاد زیرساخت های تلویزیونی دیجیتال (DVB/MVDS)، هواشناسی، کنترل ترافیک و گردشگری است.
شهر تهران به عنوان بزرگترین شهر کشور و پایتخت ایران نیازمند نشانه ای شهری است.اما تهران در گذشته نیز دارای نشانه هایی بوده است.از میل ها در برون شهر ها گرفته تا عصر حاضر که میدان آزادی تا کنون بیش از هر بنای دیگر این نقش را بازی میکند.با توجه به پیشرفت در تکنولوژی و توسعه شهر تهران ،نیاز به نمادی در خور زمان ضروری به نظر میرسد.اینجا بود که با احساس نیاز به این بنا ، طراحی بنایی که معرف ایران و ایرانی بودن و نیز نشان دهنده علم مهندسی ایرانی باشد مطرح گردید.این بنا در حقیقت برای جوابگو بودن نیاز های تلویزیونی و مخابراتی شهر تهران آغاز شد ولی در ادامه بحث نقش پذیری و پذیری آن مورد بررسی قرار گرفت.حال بنای برج با شکوه و عظمت خود که معرف شکوه ایرانی است با دو وجه نگرش به بنا در شهر خودنمایی می کند.
برج میلاد علاوه بر اینکه نماد شهری محسوب میگردد نماد هویت و فرهنگ ایرانی نیز هست.نمادی ملی برای کشور.در نتیجه حضور این بنا در اقلیمی به نام ایران با واکنش های فرهنگی و اجتماعی خاص خود آن را با دیگر بناهای مشابه خود تمیز داده است.این حضورچه در معماری و چه در معماری داخلی آن نیز تاثیرگذار است. همانطور که شاهدیم در معماری برج نماد و نشانه هایی معنایی شهود یافته است. در نتیجه این تاثیرپذیری و بومی گرایی در معماری داخلی همچون معماری قابل توجه است.
بطور کلی، ارتقاء کیفیت مهندسی از طریق دانش و تجربه انجام می گیرد، مهندسان در دانشگاه های ممتاز به تحصیل در رشته های مرتبط می پردازند و علم و دانش مورد نیاز را فرا می گیرند، اما بخش دیگری از کار که تجربه است را باید در میدان کار، فرابگیرند. در زیر به برخی از مواردی که به ارتقاء کیفیت مهندسی منجر می شدند را نام برده شده است:
پررنگ شدن نقش مهندسین نقشه برداری در ساختمان و الزام حضور همه مهندسان، مخصوصاً مهندس نقشه بردار در بخشهای نظارت و طراحی، تهیه نقشه های کاملا اجرایی و اجرا طبق نقشه های مصوب، حضور یک طراح هماهنگ کننده از ابتدا تا انتهای هر پروژه، جلوگیری از تغییرات فراوان در نقشه های معماری در زمان اجرا، ارتباط و تعامل بیشتر سازمان با گروه های تخصصی. این موارد فقط تعداد کمی از عوامل و شرایطی هستند که به ارتقاء کیفیت مهندسی کمک می کنند.
همانطور که از عنوان رساله برمی اید(بررسی طراحی برج میلاد در ارتقاء کیفیت مهندسی)،هدف اصلی رساله شناخت مفاهیم مرتبط با کیفیت محیط در طراحی داخلی فضای لابی و دستیابی به طرح مطلوب در این زمینه است.
- بیان مسئله
پروژه های عمرانی و ساختمانی در هر كشور به عنوان یكی از زیر ساخت های اصلی رشد و توسعه آن كشور مطرح است. شواهد موجود بر نقش كلیدی و محوری مهندسان در شكل گیری این گونه پروژه ها دلالت دارد. از این رو، ارتقاء كیفیت مهندسی می تواند به بهبود متناظری در كیفیت و موفقیت پروژه های عمرانی و ساختمانی بیانجامد. با این وجود، متاسفانه درك صحیحی از ابعاد مختلف كیفیت خدمات مهندسان در عرصه های علمی و صنعتی كشور وجود ندارد. به نظر می رسد، این امر به دلیل ضعف تئوریك و پژوهشی حاكم بر كیفیت خدمات مهندسین باشد.
تمرکز روی امورصنفی، فنی، ارتقاء کیفیت درساخت وساز، پرهیز از حاشیه پردازی و آگاه سازی مالکین را می توان از اولویتهای نظام مهندسی عنوان کرد، امروز ورود در طراحی و معماری و ساخت وساز فقط با آموخته های دانشگاهی کافی نیست به همین علت باید با برگزاری دوره های تخصصی، بدنبال افزایش تخصص و کارآمدی مهندسین باشند. رعایت کیفت درساخت وساز با توجه به شرایط اقلیمی و زلزله خیزی کشورامری ضروری و حیاتی است و در عصر فرا ارتباطات نقش رسانه ها در آگاه سازی واطلاع رسانی به مردم به عنوان مالک و به مهندسین ومجریان پروژه ها بسیار دارای اهمیت دانست. استفاده از مصالح استاندارد در ساخت وساز را یکی دیگر ازعوامل مهم کیفیت ساختمان است و برای بهبود خدمات نظارتی حضور نظارت مقیم کارگاهی ضروری است که برای نیل به این امرحمایت و مشوقهای دولتی هم نیاز است .
همه برج های بلند در همه جای دنیا برای چندین منظور مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و از این جهت اهمیت زیادی دارند ، از طرف دیگر برای انجام یک پروژه بزرگ که دارای چندین کاربرد مختلف است، به طور یقین باید توان فنی و مهندسی در زمینه های مختلف در کشور موجود باشد. وقتی کشوری فناوری موشکی دارد یعنی مهندسی های مکانیک، هوا و فضا، شیمی، متالوژی، کامپیوتر، برق و مخابرات پیشرفته ای دارد و مهمتر اینکه می تواند این فناوری ها را در کنار هم قرار دهد و محصول نهایی را تولید کند. دانش و فناوری ساخت برجهای بلند نیز اینگونه است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.