توضیحات
عنوان: بررسی توانایی سیستم kinect مایکروسافت در تهیه نقشه فتوگرامتری
- چکیده
- مقدمه
- سخت افزار
- کاربردهای کینکت
- ابزارها و چارچوبها
- نتایج
- نتیجه گیری
- مراجع
چکیده
پیشرفتهای اخیر در زمینه حسگرهای عمق، فرصتهای بسیاری را برای محاسبات چند بعدی فراهم کردهاست. امروزه وسیله های ورودی حسگر حرکتی نظیر کینکت و Wii Remote که اساسا برای کنترل بازیها به وجود آمده اند، به ابزاری قوی جهت استفاده در تحقیقات علمی تبدیل شده اند. در این میان کینکت ساخته ی شرکت مایکروسافت به دلیل قیمت پایین، دسترسی وسیع، استفاده آسان و کیفیت مناسب توانسته است توجه ویژه محققان را به خود جلب کند. از این حسگر تا بهحال در حوزههای مختلفی از جمله گرافیک کامپیوتری، پردازش تصویر، ماشینبینایی و نمایش واسطهای کاربری استفاده شده است. همچنین، جامعه ژئوماتیک نیز توجه ویژهای به استفاده از این وسیله در تحقیقات خود نشان دادهاست. با وجود استفادههای فراوان از کینکت بر روی سکوهای مختلف، هنوز کاربران هنگام انتخاب ابزار مناسب خود جهت برقراری ارتباط با آن دچار سردرگمی هستند و گاهی این مرحله نیازمند زمان زیادی است. عالوه بر این قابلیتهای ابزارهای مختلف متفاوت است. از این رو انتخاب ابزار مناسب یکی از مهمترین مراحل در اخذ و پردازش داده و توسعه نرمافزارهای مبتنی بر کینکت بهشمار میرود. در این مقاله مهمترین کتابخانهها و چارچوبهای الزم جهت استفاده از کینکت در تحقیقات معرفی شده است. همچنین مزایا و کاستیهای هر یک، از دو جنبه قابلیتها و مسائل فنی بررسی و با یکدیگر مقایسه میشود. در میان 09 مقاله علمی مطالعه شده، ابزارهای OpenNI و Kinect SDK به ترتیب با 49 و 91 درصد بیشترین میزان استفاده در تحقیقات علمی را به خود اختصاص دادهاند. عالوه بر این، این تحقیق نشان میدهد که برخی از ابزارها قابلیتهای بسیار کمی فراهم میکنند و ممکن است برای برخی کاربردها مناسب نباشند.
-1 مقدمه
در سالهای اخیر استفاده از ابزارهای ورودی حرکتی نظیر کینکت به علت دسترسی وسیع، استفاده آسان، هزینه پایین و کیفیت مناسب مورد توجه ویژهای قرار گرفته است. کینکت در سال 9919 وارد بازار شد و طبق رکوردهای جهانی گینس، عنوان سریعترین فروش در میان وسایل الکترونیکی را کسب کرد .[1] حسگر کینکت برای استفاده در کنسول بازی Xbox مایکروسافت طراحی و هدفگذاری شده بود؛ اما فردی با نام مستعار AlexP موتورهای کینکت را تحت کنترل خود درآورد و علیرغم تالشهای بسیار مایکروسافت برای تکذیب خبر، ویدئویی را منتشر کرد که در دست گرفتن کنترل سیستمهای عمقیابی و ویدئویی کینکت را نشان میداد .[9] با این حال این فرد از انتشار کد خود امتناع کرد و برای این کار مبلغی درخواست کرد. پس از آن، شخصی دیگر با نشان دادن دادههای عمق و ویدئو از کینکت ادعای موفقیت کرد و کد متنباز خود را با نام libfreenect در اختیار عموم قرار داد. حدود یک ماه بعد PrimeSense ، طراح اصلی حسگر کینکت برای مایکروسافت، تصمیم گرفت تا راهانداز و رابط برنامهنویسی چارچوب خود یعنی OpenNI را متنباز کند. سپس مایکروسافت اعالم کرد که یک بسته توسعه نرمافزار غیرتجاری برای توسعه کینکت بر روی ویندوز منتشر خواهد کرد .[9] در سالهای اخیر این حسگر به ابزاری قوی برای استفاده در تحقیقات علمی تبدیل شده است؛ اما هنوز کاربران در هنگام انتخاب ابزار مناسب خود جهت برقراری ارتباط با آن دچار سردرگمی هستند و گاهی این مرحله نیازمند زمان زیادی است. عالوه بر این قابلیتهای ابزارهای مختلف متفاوت است.
هدف این مقاله معرفی و مقایسه مهمترین ابزارهایی است که در توسعه نرم افزار جهت اخذ و پردازش داده از طریق حسگر کینکت به کار میروند. در بخش بعد بهطور اجمالی به معرفی ساختار و اجزاء اصلی سختافزاری این حسگر پرداخته میشود. در بخش 9 به طور مختصر کاربردهای کینکت در حوزههای علمی مختلف معرفی میشود. در بخش 4 مهمترین ابزارهای توسعه نرمافزار با استفاده از کینکت مرور و با یکدیگر مقایسه میگردند. در بخش 5 نتایج حاصل از مقایسه ارائه میشود. سپس در بخش آخر به نتیجهگیری میپردازیم.
-2 سخت افزار
حسگر کینکت به کاربران اجازه میدهد تا بدون نیاز به استفاده از کنترل کننده دستی، از طریق یک واسط طبیعی کاربر و با استفاده از فرمانهای حرکتی و صوتی با رایانه یا کنسول بازی خود رابطه برقرار کنند. از دیدگاه الکترونیکی، حسگر کینکت چهار بخش اصلی دارد )شکل )1( :[4] )1 میکروفونهایی که بهصورت خطی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند؛ )9( منتشرکننده مادن قرمز )A( که الگوهای مادونقرمز نامرئی را بر روی عوارض تصویر میکند تا قابلیت تشخیص عمق برای حسگر فراهم شود؛ )9( دریافت-کننده مادونقرمز )B( که الگوهای تصویر شده بر روی عوارض توسط این بخش ثبت میشود. سپس این الگوها پردازش میشوند تا یک تصویر عمق با دقت VGA حاصل گردد؛ )4( دوربین :)C( RGB این دوربین یک وب کم با دقت ) 949*409( VGA است که تصاویر ویدئویی رنگی را با نرخ فریم 99 هرتز ثبت میکند .[5] همچنین در کنار این بخشها، یک موتور جهت حرکات دورانی حسگر، یک شتابسنج برای تشخیص توجیه آن و یک المپ )D( LED نشاندهنده وضعیت درون کینکت تعبیه شدهاست.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.