توضیحات
عنوان: اینترنت اشیا و سلامت هوشمند
- مقدمه
- اینترنت اشیاء
- مدلهایی برای بررسی اینترنت اشیاء در حوزهی سلامت هوشمند
- حسگر پوشیدنی و گرههای مرکزی
- ارتباطات کوتاهبرد
- ارتباطات دوربرد
- ساختار ذخیرهی ابر ایمن و یادگیری ماشینی
- بررسی سیستمهای پوشیدنی در حوزهی سلامت هوشمند
- کاربردهای اینترنت اشیاء در حوزهی سلامت هوشمند
- تلهمدیسین و نظارت بر بیمار از راه دور
- توانبخشی و درمان
- بیوفیدبک
- زنجیرهی تأمین و تولید
- خدمات زندگی مستقل
- فنآوریهای متداول برای استفاده از اینترنت اشیاء در حوزهی سلامت هوشمند
- بلوتوث
- بلوتوث کم انرژی
- Zigbee و 802.15.4
- IEEE 802.11
- IEEE 802.15.6
- مزایای اینترنت اشیا و سلامت
- کاهش هزینههای بسیار زیاد درمانی
- کاهش آمارهای مرگومیر بر اثر عفونتهای بیمارستانی
- کاهش مرگومیر جهانی
- بررسی استفاده از فناوریهای اینترنت اشیاء برای کاربردهای مختلف سلامت هوشمند
- منابع
مقدمه
مراقبتهای بهداشتی یکی از مهمترین نیازهای زندگی بهشمار میآید. متأسفانه با افزایش جمعیت افراد سالخورده و زیاد شدن بیماریهای مزمن در یک ناحیه، اهیمت ایجاد سیستمهای مراقبتی مدرن افزایش یافته است. مراقبت از افراد سالخورده بسیار دشوار است. طبق پیشبینی بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، در سال 2025 تعداد افراد سالخورده به 1198 میلیون نفر در سال میرسد که این تعداد در سال 2010 برابر با 759 میلیون نفر در سال بوده است. نظارت بر سلامتی با استفاده از برنامهی مبتنی بر اینترنت اشیاء انجام میشود. حسگرها بر روی بدن انسان قرار میگیرند و میتوانند بر علائم حیاتی نظیر ضربان قلب، فشار خون، سطح گلوکز، دمای بدن و دیگر موارد نظارت کنند؛ این فنآوری چون بر پارامترهای سلامتی نظارت میکند، سبب میگردد که هزینههای بیمار در بیمارستان کاهش پیدا کند. در این روش احتیاجی به بستری کردن بیمار در بیمارستان نیست و بیمار میتواند در منزل تحت مراقبت قرار گیرد. حسگرها پارامترهای فیزیولوژیکی را جهت استفاده در ایستگاه پایه یا سینک ثبت میکنند. پس از آن، سینک این دادهها را به خارج از بدن برای انجام فرآیندهای بعدی ارسال میکند. گرههای حسگر مورد استفاده در این فنآوری با استفاده از باتری کار میکنند. این گرههای حسگر دارای اندازهی کوچکی هستند و مقدار باتری محدودی دارند.
2- اینترنت اشیاء
تعداد فزایندهای از اشیای فیزیکی با سرعت بیسابقهای در حال اتصال به اینترنت هستند که این مسأله باعث تحقق بخشیدن به اینترنت اشیا شده است. بهعنوان مثالهایی ابتدایی از این اشیا میتوان به ترموستاتها، سیستمهای تهویه هوای مطبوع و سیستمهای نظارت و کنترل اشاره کرد. البته زمینههای مختلف فراوانی وجود دارد که اینترنت اشیا با ایفای نقش در این زمینهها میتواند باعث بهبود کیفیت زندگی روزمره شود. این کاربردها شامل حملونقل، بهداشتودرمان، اتوماسیون صنعتی و واکنشهای اضطراری به بلایای طبیعی که در آن تصمیمگیریهای انسانی بسیار دشوار است، هستند. اینترنت اشیا اشیای فیزیکی را قادر به شنیدن، دیدن و انجام کارهای مختلف جهت به اشتراکگذاری اطلاعات و هماهنگی در تصمیمات مینماید. اینترنت اشیا در واقع اشیای معمولی را با بهره بردن از فناوریهای زیرساختی خود از جمله پردازش فراگیر، دستگاههای توکار، فناوریهای ارتباطی، شبکههای حسگر و پروتکلها و برنامههای کاربردی اینترنتی به اشیای هوشمند تبدیل میکند. اشیای هوشمند همراه با وظایف تخصیص داده شده به هر یک، برنامههای کاربردی با دامنههای خاص را ایجاد میکنند (بازارهای عمودی). در حالی که پردازش فراگیر و خدمات تحلیلی، سرویسهای مستقل دامنه کاربرد (بازارهای افقی) را تشکیل میدهند. شکل 1 نشاندهندهی یک مفهوم کلی از اینترنت اشیاء است که هر برنامه کاربردی با دامنه خاص با سرویسهای مستقل از دامنه ارتباط برقرار میکند. البته در هر دامنه حسگرها و محرکها بهطور مستقیم با هم در ارتباط میباشند.
شکل ۱: تصویر کلی اینترنت اشیا با تأکید بر بازارهای عمودی و ادغام افقی بین آنها.
با گذشت زمان انتظار میرود که اینترنت اشیا برنامههای کاربردی خانگی و تجاری بسیار تأثیرگذاری را ارائه دهد تا به بهبود کیفیت زندگی و رشد اقتصادی جهان کمک کند. به عنوان مثال خانههای هوشمند قابلیتهای مختلفی از جمله کنترل اتوماتیک آبوهوای منزل، تلوزیون و دیگر وسایل خانگی را به صاحبان آنها خواهد داد. جهت تحقق این رشد بالقوه، فناوریها، نوآوریها و سرویسها باید متناسب با نیازمندیها بازار و مشتریان پیشرفت کنند. علاوه براین دستگاهها هم باید متناسب با نیازمندیهای بازار و مشتریان پیشرفت کنند تا بتوانند در هر زمان و مکان در دسترس کاربران باشند. همچنین پروتکلهای جدیدی برای برقراری ارتباط سازگار بین اشیای گوناگون نیاز است.
ارائه معماریهای استاندارد بهعنوان ستون فقراتی برای اینترنت اشیا در ایجاد محیطهای رقابتی برای سازمانها جهت ارائه محصولات با کیفیت مورد نیاز است. معماری اینترنت معمول باید جهت مطابقت با چالشهای اینترنت اشیا بهروزرسانی شود. بهعنوان مثال تعداد بسیار زیاد اشیایی که باید به اینترنت وصل شوند در بسیاری از پروتکلهای زیرساختی باید مدنظر قرار گیرند. در سال ۲۰۱۰ تعداد اشیای متصل به اینترنت از تعداد جمعیت ساکن بر روی کره زمین پیشی گرفت. در نتیجه استفاده از یک روش آدرسدهی بزرگ ( بهعنوان مثال IPv6) جهت پاسخگویی به نیازهای مشتریان در استفاده از اشیای هوشمند بسیار ضروری به نظر میرسد. امنیت و حریم خصوصی از دیگر نیازمندیهای مهم برای اینترنت اشیا است؛ چرا که اشیای متصل ناهمگون هستند و نیاز به روشی جهت نظارت و کنترل اشیای فیزیکی وجود دارد. همچنین مدیریت و نظارت در اینترنت اشیا بسیار ضروری است تا ارائه خدمات با کیفیت بالا با یک هزینه مناسب صورت گیرد. اینترنت اشیا یک فرصت بسیار خوب برای تولید کنندگان تجهیزات، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی و توسعه دهندگان برنامههای کاربردی ایجاد کرده است. پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲۱۲ میلیارد موجودیت متصل به اینترنت اشیا وجود خواهد داشت.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.