توضیحات
عنوان: انقلاب تیان ان من چین
- علل وقوع حادثه
- مرد تانکها در داخل چین
- معترضان اکنون کجا هستند؟
- چای لینگ رهبر جنبش دانشجویی، بنیانگذار سازمان غیرانتفاعی
- ووئر کایشی رهبر دانشجویی
- لیو ژیابو محقق، فعال در عرصۀ دموکراسی
- وانگ جونتائو فعال حقوق بشر
- فانگ لیژی متخصص فیزیک نجومی، منتقد حزب کمونیست
- بائو تانگ منشی ژائو شیانگ، دبیرکل حزب کمونیست
- شن تانگ رهبر جنبش دانشجویی
- چن ییزی مشاور ژائو ژیانگ
- منابع
در بهار ۱۹۸۹، صدها هزار دانشجو و کارگر در میدان نمادین تیانآنمن به معنی «دروازه صلح آسمانی»در قلب پکن گرد آمدند و درخواست خود را برای تغییر دموکراتیک در کشور مطرح کردند. این حرکت انگیزهای برای شروع اعتراضات مشابه در سراسر کشور شد.
۱۸ آوریل ۸۹ هزاران تن از دانشجویان با خبر شنیدن درگذشت او در میدان تیانآنمن گرد هم آمدند و بهتدریج اقشار دیگری از مردم هم به آنها پیوستند و یک روز بعد از آن تعداد معترضان به یک میلیون و دویست هزار نفر رسید. صدها تن از دانشجویان نیز در این میدان اعتصاب غذای خود را آغاز کردند.
معترضان خواستار اصلاحات سیاسی و اجتماعی بیشتر بودند و این اعتراضات که هفت هفته ادامه یافت در اوج خود بارقهای از امید برای تغییر را در دل بسیاری روشن کرد.
اما این امید دیری نپایید و برخی نیروهای مستعد برای پذیرش اصلاحات در داخل حزب کمونیست حریف تندروها نشدند و پس از غلبه دوباره ایده تندروها در داخل حزب، دستور قتل عام معترضان صادر شد.
هفت هفته پس از آغاز اعتراضات، دولت چین ستونهایی از تانک و سرباز را راهی مرکز پایتخت کرد و این ستونهای نظامی بهروی راهپیمایان و حتی تماشاگران اعتراضات در خیابانهای منتهی به تیانآنمن نیز آتش گشودند.
چین تاکنون هیچگاه آمار درستی از تعداد کشتههای این رویداد ارائه نکرده اما برآوردهای سازمانهای حقوق بشری از چند صد نفر تا هزاران نفر متفاوت است.
برآوردها همچنین حاکی از دستگیری حدود ۱۰ هزار نفر در حین یا بعد از اعتراضات و اعدام دهها نفر از دستگیرشدگان است
برخی معترضانی که موفق به گریز از این سرکوب شده و در تبعید بهسر میبرند به خبرگزاریها گفتهاند که این درجه از سرکوب برایشان غیرمترقبه بوده و هیچگاه انتظار وقوع کشتاری این چنینی را در مرکز شهر پکن نداشتند.
برخی اسناد نشان میدهند که در روز حادثه، اجساد زیر چرخ خودروهای زرهپوش له میشدند و بقایای اجسادی که روی زمین مانده بودند با فشار آب به داخل دریچههای فاضلاب ریخته میشدند. با این حال، حتی پس از ۳۰ سال، این قتلعام همچنان یکی از حساسترین موضوعات در سیاست داخلی چین است. مقامهای این کشور سخت درتلاشند تا این برهه را از تاریخ چین حذف کنند. پس از گذشت سه دهه از کشتار میدان تیانآنمن و سرکوب شدید دانشجویان و معترضان در چین، این موضوع هنوز محل منازعه کشورهای غربی با پکن است
این تصمیم دولت، تأثیری ماندگار بر چهره کشور گذاشت و حزب کمونیست با تقویت خود اکنون از همیشه قدرتمندتر شده و شی جینپینگ، رئیسجمهور، اخیراً محدودیتهای قانونی دوره ریاستجمهوری را هم از سر راه برداشته و راه تصدی مادامالعمر را برای خود هموار کرده است
علل وقوع حادثه
جرقه شروع این راهپیماییها خبر درگذشت «هو یائوبانگ»، از رهبران پیشین حزب کمونیست چین، بود که در مرحلهای برای بردن کشور به سوی یک نظام سیاسی بازتر تلاش کرد و تبدیل به نمادی برای اصلاحات دموکراتیک شد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.