توضیحات
عنوان: تعریف امنیت در شبکه حسگر بی سیم
- کلیات تحقیق
- بیان مسئله
- اهداف و ضرورت تحقیق
- ساختار تحقیق
- فصل دوم: شبکه حسگر بی سیم
- مقدمه
- کاربرد شبکه های حسگر بی سیم
- مزایای شبکه های حسگر بی سیم
- چالش های شبکه های حسگر بی سیم
- عوامل موثر در شبکه های حسگر بی سیم
- تنگناهای سخت افزاری
- توپولوژی
- قابلیت اطمینان
- مقیاس پذیری
- قیمت تمام شده
- شرایط محیطی
- رسانه ارتباطی
- توان مصرفی گره ها
- ارتباط بلادرنگ و هماهنگی
- فهرست مطالب
- عنوان صفحه
- امنیت
- عوامل پیش بینی نشده
- انرژی مصرفی در شبکه های حسگر بی سیم
- فصل سوم: امنیت در شبکه های حسگر بی سیم
- مقدمه
- برقراری امنیت در شبکه های حسگر بی سیم
- قابلیت ها و ابعاد امنیتی استاندارد
- ضعف های اولیه امنیتی WEP
- دسته بندی حملات در شبکه های حسگر بی سیم
- تقسیم بندی حملات با دیدگاه کلی
- تقسیم بندی از نظر عملکرد
- حملات ممکن بر علیه شبکه های حسگر بی سیم و راه های مقابله با آنها
- حمله spoofed,altered or replayed routing in information
- حمله selective forwarding
- حمله Blackhole/sinkhole
- حمله Wormhole
- حمله انکار سرویس (DOS)
- حمله Sybil
- حمله Hello flood
- فهرست مطالب
- حمله Acknowledgment spoofing
- حمله Sniffing
- حمله Data integrity
- حمله Energy drain
- بررسی کارهای انجام شده
- فصل چهارم: نتیجه گیری
- نتیجه گیری
- کارهای آینده
- منابع
چکیده
شبکه های حسگر بی سیم یکی از موضوعاتی است که در دنیای امروزی پیشرفت زیادی داشته است. هدف اصلی در این شبكه ها، جمع آوری اطلاعاتی در مورد محـیط پیرامـون حسگرهای شبكه است. به دلیل ویژگی های منحصر به فرد شبکه های WSN باید اهداف امنیتی خاصی نیز فراهم شود تا در برابر تهدیدات خاص این گونه شبکه ها مقاوم باشند. تقریباً همۀ پروتکل های امنیتی برای WSN معتقدند که دشمن یا نفوذگر میتواند از طریق ارتباط مستقیم کنترل کامل یک نود حسگر را دردست گیرد. ظهور شبکه های حسگر بعنوان یکی از تکنولوژی های اصلی آینده، چالش های متعددی را پیش روی محققان قرار می دهد. شبکه های حسگربی سیم از تعداد زیادی از نودهای کوچک تشکیل شده است که بصورت جداگانه درحال کارکردن هستند و در موارد متعدد، بدون دسترسی به منابع انرژی تجدیدشدنی به کارشان ادامه می دهند . در نهایت، امنیت اهمیت بسزایی در پذیرش و استفاده از شبکه های حسگر، در کاربردهای متعدد دارد، همچنین چالش های گوناگون دیگری نیز وجود دارند. در این مقاله امنیت شبکه های حسگر بی سیم مورد بررسی قرار می گیرد.
کلمات کلیدی: امنیت، پروتکل های امنیتی، شبکه حسگر بی سیم.
بیان مسئله
یک شبکه حسگر شامل تعداد زیادی گرههای حسگر است که در یک محیط بطور گسترده پخش شده و به جمع آوری اطلاعات از محیط میپردازند. لزوما مکان قرار گرفتن گرههای حسگر، از قبل تعیین شده و مشخص نیست. چنین خصوصیتی این امکان را فراهم میآورد که بتوانیم آنها را در مکانهای خطرناک و یا غیرقابل دسترس رها کنیم. یک حمله استاندارد در شبکههای حسگر بیسیم، ایجاد پارازیت در یک گره یا گروهی از گرهها می باشد. حمله بر روی اطلاعات در حال عبور در یک شبکه حسگر از دیگر موارد تهدید کننده امنیت در این شبکه ها است، حسگرها تغییرات پارامترهای خاص و مقادیر را کنترل میکنند و طبق تقاضا به چاهک گزارش میدهند.
در زمان ارسال گزارش ممکن است که اطلاعات در راه عبور تغییر کنند، مجدداً پخش شوند و یا ناپدید گردند. از آنجایی که ارتباطات بیسیم در مقابل استراق سمع آسیب پذیر هستند، هر حمله کننده میتواند جریان ترافیک را کنترل کند، در عملیات وقفه ایجاد کند و یا بستهها را جعل کند. بنابراین، اطلاعات اشتباه به ایستگاه ارسال میشود. به دلیل اینکه گرههای حسگر معمولا دارای برد کوتاهی برای انتقال می باشند و منابع محدود دارند، حمله کنندهای با قدرت پردازش بالا و برد ارتباطی بیشتر میتواند بطور همزمان برای تغییر اطلاعات واقعی در طول انتقال، به چندین حسگر حمله کند.
اهداف و ضرورت تحقیق
از آنجایی که ارتباطات بیسیم در مقابل استراق سمع آسیب پذیر هستند، هر حمله کننده میتواند جریان ترافیک را کنترل کند، در عملیات وقفه ایجاد کند و یا بستهها را جعل کند. بنابراین، اطلاعات اشتباه به ایستگاه ارسال میشود. به دلیل اینکه گرههای حسگر معمولا دارای برد کوتاهی برای انتقال می باشند و منابع محدود دارند، حمله کنندهای با قدرت پردازش بالا و برد ارتباطی بیشتر میتواند بطور همزمان برای تغییر اطلاعات واقعی در طول انتقال، به چندین حسگر حمله کند. با توجه به اینکه محیط ارسال دادهها بدون سیم میباشد امنیت این نوع شبکهها بسیار اهمیت پیدا میکند. همچنین بهعلت محدودیتهای ذاتی این نوع شبکهها نمیتوان از رهیافتهای موجود در شبکههای سنتی استفاده نمود. از این رو، با توجه به اهمیت امنیت در این شبکه ها، در این تحقیق به بررسی امنیت در شبکه های حسگر بی سیم می پردازیم.
ساختار تحقیق
در فصل دوم به تعریف و بیان ویژگی های شبکه های حسگر بی سیم می پردازیم. در فصل سوم مساله امنیت در این شبکه ها را بررسی می کنیم و مهمترین حملات و تهدیدات در شبکه های حسگر بی سیم و راه های مقابله با این شبکه ها مطرح می شود.. نهایتا در فصل چهارم، نتیجه گیری و کارهای آینده در زمینه امنیت را بیان می کنیم.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش تحقیق دلخواه
به منظور سفارش تحقیق با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.