توضیحات
عنوان: اصول انبارداری
- فصـل اول
- مقـــدمــه
- حفـاظـت از مــوجـودیهـا
- انبارداری و عملیات روزمره آن
- ســازمان و محــل انبــار در اتحادیه
- ایمنــی انبـــار در اتحادیه
- سـازمـان داخلـی انبـارهـــا
- طبقهبندی و كدگذاری موجودیها
- تكنیكهای كنترل و مدیریت موجودیها
- سیستم ثبت دائمــی
- مصرف / صادره از انبار
- دفعات گردش موجودی
- متوسط موجودی
- تعیین زمان سفارش
- سیستمهای ثبت موجودیها
- سیستم ثبت دائمی
- روش شناسایی ویژه موجودیها
- روش اولین صادره از اولین وارده
- روش اولین صادره از آخرین وارده
- روش میانگین موزون
- فصل دوم
- اهداف كلی واحد تجاری اتحادیه
- چارت تشكیلاتی سازمان
- فرمها و گزارشهای موجود در سازمان
- فصل سوم
- برسی كارایی یك سیستم ماشینی انبارداری برای یك واحد تجاری اتحادیه فرهنگیان
- بهینهسازی امر خرید و فروش
- افزایش احاطه مدیر بر مبادلات روزمره سازمان
- فصل چهارم
- فصل پنجم
- صورتحساب عملكرد اتحادیه تعاونیهای مصرف فرهنگیان استان البرز
- نتیجه گیری
- منابع و ماخذ
فصـل اول
مقـــدمــه
در این فصل بیشتر به مسائلی به طور عموم در مورد تمامی انبارهای اتحادیه فرهنگیان میپردازیم، بحث خواهد شد همچنین روشها و سیستمهایی كه برای انبارداری توسط متخصصین حسابداری ارائه شده است را مورد مطالعه قرار خواهیم داد. در آخرسر با استفاده از بعضی روشها به مطالعه نحوه انبارداری و محاسبه سود و زیان خواهیم پرداخت. در بحث انبارداری اولین مورد قابل توضیح بحث موجودیها میباشد.
موجودیهای مواد و كالا شامل موجودهای مواد اولیه، كالای در جریان ساخت و كالای ساخته شده است كه توسط واحد تجاری برای مدت كوتاهی قبل از اینكه از طریق فروش به پول تبدیل گردند نگهداری میشوند. موجودیها یكی از فعالترین عناصر عملیاتی واحد تجاری است كه در ترازنامه و صورت حساب سود و زیان ارائه میگردد. موجودیها نه تنها از نظر مدیریت بلكه از نظر صاحبان سهام كه نسبت به آگاهی از هرگونه تغییر عمده در وضعیت مالی علاقمند باشند نیز اهمیت خاص دارد.
سرمایهگذاری یك واحد تجاری در موجودیهای مواد و كالا بخش عمدهای از دارائیهای جاری آن را تشكیل میدهد ، بنابراین حفظ تعادل در سرمایهگذاری در موجودیها نیاز به برنامهریزی و كنترل دقیق دارد ، زیرا نگهداری موجودیهای مازاد بر میزان موردنیاز موجب افزایش هزینههای نگهداری این گونه اقلام از طریق ایجاد زیان ناشی از ضایعات، اشغال فضای انبار و ركود بخشی از سرمایه واحد تجاری خواهد شد. از طرف دیگر، نبود یا كمبود موجودیهای مواد و كالا به میزان كافی ممكن است موجب ایجاد وقفه در تولید، افزایش هزینههای آمادهسازی ماشینآلات و افزایش هزینههای سفارش گردد. میزان سرمایهگذاری در موجودیها با توجه به شرایط موجود، نوع صنعت و ویژگی واحد تجاری متفاوت است. موجودیها به دو طربق بر سلامت مالی واحد تجاری تأثیر میگذارند. از یك طرف چون موجودیها جزء دارائیها محسوب میشوند، بنابراین بعنوان ارزشهای شده ارائه میگردند كه بعد از فروش به درآمد و سود تبدیل میگردد.
از طرف دیگر موجودیها غالباً سرمایهگذاری عمده میباشند و منابع موردنیاز برای سرمایهگذاری در این گونه اقلام از طریق ارزش ویژه یا ایجاد بدهی تامین میگردد، بنابراین میتوان
نتیجه گرفت كه:
میزان موجودیها تأثیر مستقیم بر بازده سرمایهگذاری دارد. هنگامی كه سرمایهگذاری در موجودیها افزایش مییابند بازده سرمایهگذاری به دلیل افزایش هزینههای تأمین مالی كاهش مییابد، بنابراین نگهداری موجودیها به میزان بیش از سطوح موردنیاز تأثیر منفی مضاعف بر بازدهی و
سرمایهگذاری دارد.
مدیریت و كنترل موجودیهای مواد و كالا از اهمیت ویژهای برخورداردار است و برای دستیابی به اهداف زیر ضروری است:
تولید با حداكثر كارائی.
تأمین نیازهای مشتریان از نقطه نظر كیفیت كالا و تحویل به موقع.
نگهداری میزان موجودیها در سطوح منطقی و اقتصادی بمنظور جلوگیری از ركود بخشی از سرمایه واحد تجاری در این گونه دارائیها.
به حداقل رساندن هزینههای نگهداری موجودیها.
به حداكثر رساندن سود طی دوره مالی.
1) اصول كلی كنترل موجودیها
سیستم كلی موجودیها صرفنظر از اندازه واحد تجاری، تابع یك چرخه اصلی مشخص است. این چرخه با تعیین نیازمندیهای تولید آغاز و با تأمین تقاضاهای مشتریان تكمیل میشود. اصول كلی كنترل موجودیها را میتوان به شرح زیر خلاصه كرد:
درواحدهای تجاری كد دایره خرید وجود دارد . هیچ یك از قسمتهای واحد تجاری نباید بدون اعطاء و اجازه دایره خرید، اقدام به خرید یا ایجاد تعهد برای واحد تجاری نماید.
انبار باید از قبول كالاهایی كه قبلاً سفارش نشده یا منطبق با سفارش خرید نیست،
خودداری كند .
بهای كالای خریداری شده باید پس از حصول اطمینان از دریافت كالای مربوطه توسط واحد تجاری و بر اساس نرخ و مبالغ توافق شده قبلی پرداخت شود.
كنترلهای كافی نسبت به مقادیر كالاهایی كه در انبار نگهداری میشود از طریق سیستمهای مناسب انبارداری اعمال گردد.
مقادیر اقلامی كه توسط قسمتهای مختلف واحد تجاری مصرف میشود پیوسته كنترل شود.
تعادل مناسبی بین میزان سرمایهگذاری در موجودیها و هزینههای سفارش كالا، نگهداری موجودیها و زیانهای ناشی از توقف تولید یا از دست دادن فرصتهای فروش، در نتیجه كمبود موجودیهای مواد و كالا وجود داشته باشد. انجام تحقیق
2) حفـاظـت از مــوجـودیهـا
ضرورت حفاظت از موجودیهای مواد و كالا در واحدهای تجاری مختلف دلایل متفاوت داشته و به نوع ارزش، وزن، اندازه، كاربرد و قابلیت فروش مجدد موجودیها بستگی دارد. اقلام كم ارزش كه ممكن است مصارف شخصی نیز داشته باشند نیاز به اعمال كنترلهای اضافی دارد، درحالی كه اقلام گرانبها از قبیل ریختهگیری به دلیل اندازه و وزن و محدودیت در كاربرد معمولاً نیاز به كنترلهای زیادی نخواهند داشت.
واحد تجاری میتواند برای حفاظت از موجودیهای خود از طریق تدوین و اجرای مقرراتی در مورد انبارها و بررسی مستمر عملیات انبارها اقدامات پیشگیری را بعمل آورند. برخی از این گونه اقدامات پیشگیری در مورد عملیات انبارها به طور خلاصه به شرح زیر است: ] 1[ .
ممنوعیت یا محدودیت در ورود و دسترسی افراد غیرمجاز به محدوده انبارها.
قفل كردن درب انبارها در ساعات غیركاری.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.