توضیحات
عنوان: استراتژی و سیاست کارائی انرژی (مقایسه داخلی و موردی با کشور ژاپن، راهکارها و پیشنهادات)
- چکیده
- مقدمه
- مقايسه سياست گذاري و مديريت کارائی انرژي در ايران و ژاپن
- مثالهايي از تجربه موفق ژاپن در کارائي انرژي
- توجه خاص به فناوري هسته اي در تامين نيازهاي انرژي کشور
- استفاده از فناوريهاي نوين در تبديل انرژي
- نبود هر گونه تلفات انرژي بويژه در خطوط انتقال نفت و گاز
- بکارگيري الکوهاي مناسب شهرسازي براي حداقل رساندن انرژي مصرفي
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
توجه جدی و گسترده به برنامهریزی انرژی در جهان را میتوان به افزایش قیمت نفت در دهه 1970 میلادی نسبت داد. بحران نفتی و وابستگی زیاد کشورها بهویژه کشورهای توسعه یافته به سوختهای فسیلی نظیر نفت و گاز طبیعی، توجه به سیاستگذاری و برنامهریزی کارائی انرژی را دوچندان نمود. همچنین توجه به امنیت انرژی کشورها، شکلگیری بازارهای انرژی و تبادلات منطقهای انرژی، متنوع سازی منابع انرژی بهویژه استفاده از منابع تجدیدپذیر و نو و چالشهای جهانی ناشی از انتشار آلایندههای زیست محیطی و گازهای گلخانهای در جهان، متخصصین و سیاستگذاران حوزه انرژی را به این مهم واداشته است که با دقت و اهمیت بیشتر به مسئله برنامهریزی انرژی بپردازند. با گذشت زمان و مطرح گرديدن مفاهيم مربوط به توسعهي پايدار، برنامهريزی انرژي در سطوح ملی و بينالمللی، جايگاه و اهداف خود را در راستای توسعهی پايدار یعنی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیستمحیطی و نهادی قرار داده است. انجام تحقیق
در کشورنیز، قوانین و اسناد بالادستی مانند سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف، سند ملی راهبرد انرژی کشور تا افق 1414، سند چشمانداز وزارت نیرو 1404 و برنامه ششم توسعه به صورت مستقیم به لزوم برنامهریزی و سیاستگذاری متمرکز و هماهنگ دولت در بحث انرژی و تدوین و استقرار طرح و برنامههای جامع انرژی کشور پرداخته است. این اسناد و قوانین به همراه سایر قوانین و اسناد بالادستی مانند چشم انداز صنعت نفت و گاز ايران در افق 1414، سیاستهای کلی نظام در بخش انرژی، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و … بر بهینهسازی عرضه و مصرف انرژی و کاهش شدت انرژی، ایجاد تنوع در منابع انرژی کشور، رعایت مسائل زیست محیطی، تلاش براي افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه تبادلات انرژی با کشورهای منطقه و تقویت نقش ژئوپلیتیک کشور اشاره دارند که تحقق آن مستلزم برنامهریزی یکپارچه انرژی در کشور با رویکرد توسعه پایدار میباشد. همچنین بر لزوم هماهنگی در تدوین برنامهها و تصمیمات در سطح وزارت نیرو و نفت و در هماهنگی با شورای عالی انرژی تاکید شده است.
مقدمه
برنامهريزی انرژی فرآیندی مستمر و سیستماتیک به منظور برقراری تعادل بين عرضه و تقاضای انرژی در یک چارچوب سیاستی مشخص و دستیابی به مجموعهای از راهحلهای مناسب برای رسيدن به اهداف توسعه پایدار در آينده است. استمرار فرآیند برنامهریزی انرژی به خصوص در سطح ملی، لزوم وجود نهادی حرفهای و متمرکز را برای امر برنامهریزی انرژی در کشور ضروری میسازد که علاوه بر داشتن قابلیتهای تخصصی در مدلسازی و برنامهریزی انرژی و امکان بهرهگیری از شبکههای متخصصین، امکان مشارکت و هماهنگی تمام ذینفعان و سیاستگذاران را در فرآیند برنامهریزی فراهم سازد تا علاوه بر صحت و کیفیت نتایج، برنامه تدوین شده ضمانت اجرایی داشته باشد و در هماهنگی کامل با نهادهای ذینفع در کشور اجرا شود. همچنین بتواند نقش سیاست پژوهی و مشاوره به سیاستگذاران در خصوص مسایل انرژی را ایفا کند و در زمینه مدیریت دانش و انتشار و اشاعه برنامهریزی انرژی در کشور فعال باشد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.