توضیحات
عنوان: ارزیابی رفتار لرزه ای سازه های بتن مسلح از طریق تحلیل های استاتیكی و دینامیكی
- مقدمه
- ارزیابی سطوح عملکرد سازه ای در یک نگاه
- ارزیابی سطح عملکرد بر اساس استاندارد بهسازی لرزهای آمریکا
- خدمت رسانی بی وقفه (Operational performance)
- قابلیت استفاده بی وقفه (Immediate Occupancy performance)
- ایمنی جانی (Life Safety Performance)
- آستانه فروریزش (Collapse Prevention Performance)
- تحلیل پوش اور
- ارزیابی عملکرد با تحلیل دینامیکی غیرخطی
- ارزیابی عملکرد لرزه ای سازه های بتن آرمه تحت زلزله های نزدیک گسل
- حرکات زمین شبه پالسی
- ارزیابی رفتار قاب های بتن آرمه براساس آیین نامه های ایران
- تحلیل پوش اور براساس آیین نامه FEMA P695
- تحلیل دینامیکی گام به گام (IDA)
- منابع
ارزیابی رفتار لرزه ای سازه های بتن مسلح از طریق تحلیل های استاتیكی و دینامیكی
مقدمه
رفتار و عملکرد یک سازه ناشی از زلزله نیازمند بررسی ها و تحقیقات گستردهای است. در واقع مهندسان زیادی در سرتاسر دنیا بروی عملکرد لرزهای انواع سیستم های سازهای تحقیق میکنند و میتوان طیف کاری آنهاها را به دو دسته : تحلیلی و تجربی، تقسیم نمود. به لطف پیشرفت های علمی مهندسی، امروزه میتوان پاسخهای دینامیکی و استاتیکی سیستم های سازهای پیچیده را به کمک تکنیکهای عددی، مانند روش اجزا محدود، مدلسازی کرد.
از انجایی که زلزله ذاتا پدیده ای طبیعیست، برای پیدا کردن پاسخ سازه تحت چنین بارهای لرزه ای میتوان سطح بهره برداری و خدمت پذیری سازه را معیاری برای خرابی در نظر گرفت.
در تحلیل های عددی بسیار از روش های الاستیک برای طراحی مقاومت لرزه ای استفاده میکنند،این در حالی که سازه متحمل تغیرشکل های غیرالاستیک قابل توجهی خواهد بود. با پیشرفت تکنولوژی و علم برنامه نویسی روش های تحلیل غیر خطی دینامیکی عددی توسعه یافته و میتوان پاسخ سازه را فراتر از حد الاستیک پیش بینی نمود. این فراز شامل مصالح غیرخطی، رفتار هیسترتیک و مدل سازی چشمه اتصال در سازه های فولادی میشود. در ادامه به معرفی و بررسی چند از این روش ها مانند تحلیل دینامیکی گام به گام [2] میپردازیم.
یکی از بارزترین پارامترهای تاثیرگذار روی پاسخ لرزه ای سازه، فاصله از گسل میباشد. در تحقیقات به عمل آمده حرکات زمین ناشی از گسل های نزدیک [3] بسیار چشمگیرتر از گسل های دورتر [4] بوده است و همین امر توجه مهندسان را به خود جلب نمود. مهندسان زلزله با بکارگیری نرم افزار Opensees توانسته اند به خوبی پاسخ های لرزه ای سازه های بتن آرمه را تخمین زده و راهکارهایی برای افزایش سطح بهره وری آنها ارائه دهند.
در ساختمان های بتن مسلح عملکرد لرزه ای را میتوان طی سلسله مراتبی تقویت نمود و با افزایش مقاومت اعضایی که شکست آنها مطلوب نیست،آنها را شکل پذیرتر طراحی کرد. به عنوان مثال اگر در یک قاب حد پایین شکست برابر با گسیختگی در ستون فرض شود، با تقویت میلگردهای خمشی میتوان آغاز نقطه بحرانی را به محل اتصالات انتقال داد. اگر اتصالات و ستونها تقویت شوند، حد شکست در هرم مقاومت بالاتر رفته و منجر به تشکیل مفصل پلاستیک در تیرها میشود. استفاده از تکنولوژی FRP به انتقال سطح شکست از ستون به اتصالات و از اتصالات به تیرها کمک میکند. از آنجایی که اتصال تیر به ستون در سازه های بتنی در تنش برشی قطری بسیار ضعیف هستند، ساده ترین راه استفاده از ورق های FRP در دو جهت عمود بر هم در تیر و ستون می باشد.
متداول ترین شیوه نامه های تحلیلی عملکرد لرزه ای غیرخطی سازه های بتنی بر استفاده از روشهای پوش اور استاتیکی و تحلیل تاریخچه زمانی تاکید دارند. تحلیل پوش اور به جهت سادگی برای ارزیابی مستقیم عملکرد سازه بکار میرود، البته در تحقیقات جدید ایراداتی به این روش وارد شده است. در بعضی از سازه ها نیروی برشی طبقات در مقابل دریفت طبقات نسبت به بار وارده حساس هستند و همین نقطه ضعفی برای تحلیل پوش اور استاتیکی محسوب میشود. در سازه های تن ارمه با دیوار برشی، که بسیار محبوب و متداول هستند، شرایط کمی متفاوت تر عمل میکند و میتوان با اطمینان بیشتری عملکرد لرزه ای را تحلیل دینامیکی غیرخطی و استاتیکی پوش اور بررسی کرد.
در ادامه گزیده ای از تحقیقات درباره روش های تحلیل و ارزیابی رفتار لرزه ای انواع سازه های بتن آرمه ( قاب خمشی با دیوار برشی ) و تاثیر پارامترهای لرزه ای بروی سطح عملکردی پرداخته میشود. انجام تحقیق
ارزیابی سطوح عملکرد سازه ای در یک نگاه:
شکل پایین به خوبی سطوح عملکرد مورد کاربرد در بهسازی لرزهای سازهها را نمایش میدهد. مشاهده میشود که از چپ به راست، میزان آسیب و خرابی در کل ساختمان افزایش و کیفیت عملکرد ساختمان افت پیدا میکند.میزان خسارت ایجاد شده در ساختمان از چپ به راست، به ترتیب بسیار کم، کم، متوسط و شدید برآورد میگردد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.