توضیحات
عنوان: ارائه یک مدل یکپارچه تولید توزیع دو هدفه به منظور طراحی و بهینه سازی یک شبکه زنجیرهتامین سبز مبتنی بر انرژی
- چکیده
- فصل اول: بیان مسئله
- مقدمه
- ضرورت تحقیق
- اهداف تحقیق
- جمع بندی
- فصل دوم: مرور ادبیات مقدمه
- مرور ادبیات مسئله
- چابکی در زنجیره تامین
- تولید بهینه
- یکپارچه سازی تولید و توزیع
- فصل سوم: الگوریتم های پیشنهادی مقدمه
- بیان مسئله تولید
- مسئله تولید توزیع
- نمادها، پارامترها و متغیرهای مسئله
- قسمت تولید
- قسمت توزیع
- فرضیات مسئله
- مدل مسئله
- الگوریتم های پیشنهادی
- الگوریتم GA
- شروع الگوریتم GA
- نمایش جواب ها و نحوه کدزدایی از آنها
- الگوریتم SA
- چارت الگوریتم SA
- مبانی الگوریتم های چند هدفه پیشنهادی
- تصمیم گیری چند معیاره
- الگوریتم ابتکاری MOGA و MOSA
- فصل چهارم: تجزیه و تحلیل نتایج
- مقدمه
- نتایج الگوریتم MOGA پیشنهادی
- نتایج الگوریتم MOSA پیشنهادی
- مقایسه نتایج الگوریتم های پیشنهادی
- فصل پنجم: نتیجه گیری
- مقدمه
- تحقیقات آتی
- مراجع
فصل اول: بیان مسئله
- مقدمه
در دنیای تجاری امروز، عوامل مختلفی همچون فزونی عرضه بر تقاضا و تنوع آنها، پیچیدگی بازار، کاهش دوره عمر محصول و فناوریها، افزایش تنوع سلایق و خواستههای مشتریان و انتظارات آنها، اهمیت یافتن زمان پاسخگویی به مشتریان، توسعه مزیتهای رقابتی (قیمت، کیفیت، زمان تحویل، مکان تحویل، میزان دسترسی، شکل و بستهبندی، خدمات پس از فروش، نحوۀ سفارش دهی و غیره) بیش از پیش سازمانهای تجاری را به سوی مشتری مداری سوق داده است، به طوری که سازمانها در صدد جلب رضایت مشتریان خود بوده و در تلاش برای حفظ بازار و بقای خود میباشند. زنجیرهتامین بهعنوان یك رویكرد یكپارچه برای مدیریت مناسب جریان مواد، كالا، اطلاعات و مالی، توانایی پاسخگویی به شرایط را دارا میباشد( رفیعی و همکاران، 1395).
زنجیرهتامین شامل همه تسهیلات (امکانات)، وظایف و کارها و فعالیتهایی میشود که در تولید و تحویل یک کالا یا خدمت، از تأمین کنندگان (تأمین کنندگان آنها) تا مشتریان (و مشتریان آنها) درگیر هستند و شامل برنامهریزی و مدیریت عرضه و تقاضا، تهیه مواد، تولید و برنامه زمانبندی محصول یا خدمت، انبار کردن، کنترل موجودی و توزیع، تحویل و خدمت به مشتری میشود. مدیریت زنجیرهتامین همه این فعالیتها را طوری هماهنگ میکند که مشتریان بتوانند محصولاتی با کیفیت بالا و خدمات قابل اطمینان در حداقل هزینه به دست آورند. مدیریت زنجیرهتامین میتواند به نوبه خود برای شرکت مزیت رقابتی فراهم کند. به عبارتی مدیریت زنجیرهتامین یك مجموعه از روشهایی است كه برای یكپارچه نمودن موثر عرضه كنندگان، تولیدكنندگان، انبارها و فروشگاهها به كار رود، تا محصولات مورد نیاز به مقدار مشخص و در زمان معین و در مكان معین تولید شده و به مشتریان عرضه شود تا هزینههای كل زنجیره حداقل شود و در ضمن نیاز مشتریان با سطح سرویس بالا برآورده شود (ژی و همکاران، 2016).
” سبز ” پسوندی است که این مفهوم را به مدیریت زنجیرهتامین سبز تبدیل کرده است. به این معنا که با اجرای سیاستهای سبز در طول زنجیرهتامین شاهد انجام امور ذکر شده از تأمین تا تحویل نهایی با نگاهی زیست محیطی باشیم. برای تبیین این مفهوم به تعریف (زو و همکاران[1]، 2008) از مدیریت زنجیرهتامین سبز پرداخته میشود که عبارت است از «اتخاذ شیوههای مدیریت زنجیرهتامین سازگار با محیطزیست از جمله مدیریت زیست محیطی داخلی، خرید سبز، همکاری با مشتریان و طراحی محصولات سازگار با محیطزیست در راستای توسعه و استراتژیهای عملیاتی شرکت برای پایداری محیط پیرامون شرکت» . البته شواهد حکایت از آن دارد که سازمانها برای پاسخگویی به نیاز مشتریان و همچنین فشارهای سازمانهای بینالمللی و دولتی حامی مسایل زیستمحیطی، چند سالی است که واکنش نشان دادهاند و ضرورت مدیریت زیستمحیطی را پذیرفتهاند و جهت رقابت با بازارهای جهانی به اجرای مدیریت زنجیرهتامین سبز پرداختهاند (لی و همکاران[2] ، 2012). بسیاری از شرکتهای خریدار تقاضا دارند که تأمینکنندگانشان، شیوههای مدیریت زنجیرهتامین سبز را اجرا کنند و حتی الزامات زیستمحیطی اضافی را نیز انجام دهند (جبور و جبور[3] ،2009و لی[4]، 2009) و اهمیت این موضوع در سطح جهانی به اندازهای است که تأمینکنندگان برای پیداکردن هر فرصت کسب و کار در فضایی جدید ، بدون در نظرگیری اصول مدیریت زنجیرهتامین سبز، مزیت رقابتی خود را از دست میدهند ( نیشیتانی[5] ، 2010). نگاه زیست محیطی به زنجیرهتامین در هر کشوری، در هر صنعتی و در هر سطحی، موضوعیت پیدا میکند.
1-2 ضرورت تحقیق
بهعبارتدیگر مدیریت زنجیرهتامین سبز پایدار نیازمندیهای اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی را در جریان مواد و خدمات بین تأمین کننده و مشتریان را فراهم میکند. در نتیجه تنها تمركز نمودن بر عملكرد اقتصادی برای بهینهسازی هزینهها یا بازگشت سرمایه نمیتواند باعث توسعه پایدار در زنجیرهتامین گردد. اثر فعالیتهای گوناگون درگیر در زنجیرهتامین بر زندگی اجتماعی و مسائل زیست محیطی كه منجر به توسعه پایدار میشود را نیز باید در نظر گرفت. به همین منظور، مفاهیم مدیریت زنجیرهتامین سبز و مدیریت زنجیرهتامین پایدار به منظور اهمیت نگرانیهای اجتماعی و زیست محیطی همراه با عوامل اقتصادی در برنامهریزی زنجیرهتامین ظهور یافتهاند. این مدلهای یکپارچه شاخصهای همزمان اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را مد نظر قرار میدهند.
مدلهایی دیگری نیز در این زمینه بیان شدهاست، برای مثال میتوان اشاره کرد که ویدال و گوتسچالکیکس[6] (1997)، ادبیات موضوع را بهطور گسترده در زمینه مدلهای تولید و توزیع استراتژیك ارائه كردند. ویدال و گوتسچالکیکس بر مدلهای زنجیرهی تامین جهانی با تأكید بر روشهای برنامهریزی اعداد صحیح مختلط تمركز داشتند (ویدال و گوتسچالکیکس، 1999). یک رویکرد ترکیبی نیز توسط ارنگاك[7] و همکاران (1999) شامل مدل تحلیلی و مدل شبیهسازی با هدف یکپارچهسازی برنامهریزی تولید و توزیع در زنجیرهی تامینی شامل تامینکننده، تولیدکننده و چندین توزیعکننده پیشنهاد شد (ارنگاک و همکاران، 1999). با این وجود مطالعات اندکی به بررسی مدل یکپارچه تولید-توزیع بهینه دو هدفه به منظور طراحی و بهینهسازی یک شبکه زنجیرهتامین سبز مبتنی بر انرژی سبز مبتنی بر انرژی پرداختهاند. از این رو میتوان ادعا کرد در زمینه توزیع بهینه دو هدفه توام با طراحی سبز و مبتنی بر انرژی به نوعی شکاف وجود دارد. از این رو در این پژوهش با بررسی مدل یکپارچه تولید-توزیع بهینه دو هدفه و بکارگیری آن در طراحی و بهینهسازی یک شبکه زنجیرهتامین سبز که مبتنی بر انرژی باشد، برای بهبود این شکاف اقدام شدهاست. بنابراین لحاظ کردن مدل یکپارچه تولید-توزیع بهینه دوهدفه توام با انرژی سبز، جنبه نوآوری پژوهش بوده و در جهت ترمیم شکافهای علمی موجود در نظرگرفته شدهاست.
با توجه به اهمیت مسئله ذکرشده در این رساله به توسعه مدلی دو سطحی از زنجیرهتامین با در نظرگیری اصول توسعه پایدار پرداختهشدهاست. برای این منظور ابتدا مدل یکپارچه زنجیرهتامین مبتنی بر ملاحظات انرژی محور توسعه داده شده و سپس الگوریتمی کارا برای حل مسئله ذکر شده طراحی و پیاده سازی خواهد شد.
- اهداف تحقیق
هدف اصلی در این تحقیق باتوجه به بررسی زنجیرهتامین به صورت حداقل و حداکثر کردن میزان توزیع وانرژی سبز میباشد.
که توسعه مدل ریاضی تابع تولید وتوزیع انرژی بر مبنای مدل ارائه شده در مقاله آقای سید حبیب الله دک رحمتی و همکاران(2015)مورد استفاده قرار گرفته است.
اهدافی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است به شرح ذیل میباشد
1-ارائه یک مدل یکپارچه تولید- توزیع دو هدفه به منظور طراحی و بهینهسازی یک شبکه زنجیرهتامین انرژی سبز دو سطحی.
2-مدلسازی مؤلفههای تخصصی انرژی مانند جریان و توان مصرفی.
3-ارائه الگوریتمهای کارا چند هدفه به منظور ارائه جوابهای موجه در زمان معقول برای مدل توسعه داده شده.
سوالات اهداف تحقیق که در ادامه پژوهش مورد بررسی قرارگرفتهاست عبارتنداز: الف: نتایج الگوریتم پیشنهادی MOGA، ب: نتایج الگوریتم پیشنهادی MOSA، و ج: مقایسه نتایج الگوریتمهای پیشنهادی. لازم به ذکر است در اجرای این الگوریتمها از سیستم عاملی با Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz استفاده شده و الگوریتمها در محیط برنامه نویسی MATLAB کدنویسی شدهاند.
1-4 متغییرهای پژوهش
در این پژوهش باتوجه به موضوع پژوهش که عبارتاست از «ارائه یک مدل یکپارچه تولید-توزیع دو هدفه به منظور طراحی و بهینهسازی یک شبکه زنجیرهتامین سبز مبتنی بر انرژی»، ابتدا ادبیات موضوع بیان شده، که در آن قسمت تحقیقات انجام شده پیشین مطرحشدهاست. سپس به الگوریتمهای پیشنهاد پرداخته شده و باتوجه به اینکه مسئله اصلی حول تولید-توزیع و طراحی و بهینهسازی شبکه زنجیرهتامین است، نمادها، پارامترها، متغییرها و همچنین فرضیات مدل بیان شده و سپس به الگوریتمهای پیشنهادی پرداخته شدهاست. این الگوریتمها عبارتنداز: دو الگوریتم ابتکاری MOGA و MOSA و دو الگوریتم تک هدفه ژنتیک GA و الگوریتم سردسازی شبیه سازی شده. پس از این موارد نتایج الگوریتم پیشنهادی MOGA، و نتایج الگوریتم پیشنهادی MOSA بررسی شده و سپس باهم مقایسه شدهاند. بنابراین میتوان متغییرهای اصلی پژوهش را تولید-توزیع بهعنوان متغییر وابسته و زنجیرهتامین سبز را بهعنوان متغییر مستقل مطرح کرد. دو الگوریتم MOGA و MOSA را نیز متغییرهای کنترلی در نظر گرفت. در شکل 2-1 متغییرهای پژوهش و در شکل 2-2 مدل مفهومی پژوهش نشان داده شدهاست.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.