توضیحات
آييننامه معاملات دولتی
مقدمه
آیین نامه مالی و معاملاتی دولت مصوب 1349.12.27 كميسيون دارايي مجلس شوراي ملي به ریاست عبدالله رياضي رئیس وقت مجلس شورای ملی می باشد که در زیر مشروح موارد آن آورده شده است.
فصل اول – نصاب معاملات
ماده 1 – معاملات جزئي معاملاتي است كه مبلغ آن از ده هزار ريال تجاوز نكند. معاملات متوسط معاملاتي است كه مبلغ آن از ده هزار ريال بيشترو از دويست هزار ريال تجاوز نكند. معاملات عمده معاملاتي است كه مبلغ آن از دويست هزار ريال بيشتر باشد.
تبصره 1 – مبناي نصاب در خريد براي معاملات جزئي و متوسط مبلغ معامله و در مورد معاملات عمده مبلغ برآورد است.
تبصره 2 – مبناي نصاب در فروش مبلغ ارزيابي كارشناس منتخب دستگاه است.
فصل دوم – مناقصه
الف – روش انجام مناقصه
ماده 2 – در مورد معاملات جزئي مأمور خريد بايد به فروشندگان كالا يا انجامدهندگان كار مورد احتياج مراجعه و پس از تحقيق كامل از بهاي كالا ياكار مورد نياز معامله را با رعايت صرفه دولت انجام دهد مأمور خريد بايد ذيل سند هزينه را با قيد نام و نام خانوادگي و سمت و تاريخ و ذكر اينكه معاملهبه تعيين بهاي ممكن انجام شده است امضاء كند.
ماده 3 – در مورد معاملات متوسط مأمور خريد بايد از فروشندگان كالا يا انجامدهندگان كار مورد احتياج كه عده آنها كمتر از سه نفر نباشد (مگر درمواردي كه عده فروشندگان يا انجامدهندگان كار در محل كمتر باشد) از هر كدام روي برگ جداگانه استعلام بهاي كتبي به عمل آورد. به اين ترتيب كهمأمور خريد نوع كالا يا كار مورد معامله و مقدار و مشخصات آن را به طور كامل در برگ استعلام بها تعيين و فروشنده كالا يا انجام دهنده كار حداقلبهاي آن را با قيد مدت اعتبار بهاي اعلام شده در آن تصريح و با ذكر كامل نشاني خود و تاريخ امضاء ميكند مأمور خريد بايد ذيل برگهاي استعلام بها رابا ذكر اينكه استعلام بها وسيله او به عمل آمده است با قيد تاريخ و نام و نام خانوادگي و سمت خود امضاء كند.
تبصره 1 – در مواردي كه فروشنده يا انجام دهنده كار در محل كمتر از سه نفر باشد مأمور خريد مراتب را بايد در متن سند هزينه بنويسد و امضاءكند.
تبصره 2 – مأمور خريد با توجه به مدتي كه فروشندگان كالا يا انجامدهندگان كار در برگ استعلام بها براي اعتبار بهاي پيشنهاد شده ذكر كردهاندطوري بايد اقدام كند كه به علت انقضاي مدت خسارتي متوجه دولت نشود.
ماده 4 – مأمور خريد در صورتي كه حداقل بهاي به دست آمده در استعلام بها را عادله تشخيص دهد با پيشنهاد دهنده حداقل بها معامله را انجامخواهد داد.
ماده 5 – در مورد معاملات عمده معامله بايد با انتشار آگهي مناقصه (مناقصه عمومي) يا ارسال دعوتنامه (مناقصه محدود) به تشخيص وزير انجامشود.
ب: آگهي مناقصه (مناقصه عمومي)
ماده 6 – آگهي مناقصه يك نوبت در روزنامه رسمي كشور شاهنشاهي به تشخيص دستگاه مناقصهگزار و از يك تا سه نوبت به اقتضاي اهميتمعامله در يكي از روزنامههاي كثيرالانتشار محل منتشر ميگردد و اگر در آن محل روزنامه منتشر نشود در روزنامه مركز شهرستان يا استان مربوط ياتهران منتشر خواهد شد.
تبصره 1 – در مواردي كه دستگاه مناقصهگزار تشخيص دهد كه انتشار آگهي در چند محل ضرورت دارد ميتواند در محلهايي كه لازم بداند به نشرآگهي اقدام كند.
تبصره 2 – در مواردي كه دستگاه مناقصهگزار لازم تشخيص دهد كه ميتواند از ساير وسايل و طرق انتشاراتي از قبيل پخش آگهي در راديو و ياتلويزيون و يا ارسال آگهي براي اشخاص ذيربط و يا الصاق آگهي در معابر عمومي استفاده نمايد.
تبصره 3 – اگر به تشخيص دستگاه مناقصهگزار موضوع معامله ايجاب كند كه علاوه بر انتشار آگهي در داخل كشور موضوع به اطلاع فروشندگانكالا يا انجامدهندگان كار در خارج كشور هم برسد يك نسخه از آگهي بايد به وسيله وزارت امور خارجه به هر
يك از سفارتخانههاي ممالك مربوط درتهران و يك نسخه هم به سفارتخانههاي كشور شاهنشاهي ايران در ممالك مربوط در خارج از طريق وزارت مذكور فرستاده شود.
ماده 7 – در آگهي مناقصه بايد نكات زير ذكر شود:
1 – نوع و مقدار كالا و يا كار با ذكر مشخصات.
2 – مدت و محل و نحوه تحويل كالا يا انجام كار و ترتيب عمل و ميزان خسارت در مواردي كه طرف معامله در تحويل كالا يا انجام كار كلاً يابعضاً تأخير نمايد.
3 – تصريح اينكه بهاي پيشنهادي بايد به مبلغ مشخص يا بر اساس درصد كسر يا اضافه نسبت به واحد بهاي اعلام شده تعيين و در پاكت لاك ومهر شده تسليم شود.
4 – مدت قبول پيشنهادها.
5 – محل تسليم پيشنهادها.
6 – ميزان سپرده شركت در مناقصه به طور مقطوع كه بايد به صورت نقد به حساب سپرده دستگاه مناقصهگزار در بانك تحويل و رسيد آن بهضميمه پيشنهاد تسليم شود.
7 – ميزان تضمين حسن انجام معامله و ترتيب دريافت و استرداد آن.
(در صورتي كه موضوع معامله كالا باشد ممكن است به ميزان تضمين حسن انجام معامله از كالاي مورد معامله دريافت شود و در اين صورت بايدموضوع در آگهي قيد گردد.
8 – حداكثر مدتي كه براي بررسي پيشنهادها و تشخيص حائز حداقل و ابلاغ به برنده مناقصه ضرورت دارد.
9 – روز و ساعت و محل قرائت پيشنهادها و همچنين مجاز بودن حضور پيشنهاددهندگان يا نمايندگان آنها در كميسيون مناقصه.
10 – ميزان پيش پرداخت در صورتي كه به تشخيص دستگاه مناقصهگزار پرداخت آن برنده مناقصه لازم باشد و ترتيب پرداخت و واريز آن.
11 – محل توزيع يا فروش نقشهها و برگ شرايط و مشخصات در صورت لزوم.
12 – محل توزيع نمونههاي ضمانتنامه و قرارداد اگر تهيه آن لازم باشد كه در اين صورت ضمانتنامه عيناً مطابق نمونه بايد تنظيم و نمونهقرارداد نيز با قيد اينكه مورد قبول است بايد امضاء و ضميمه پيشنهاد شود.
13 – تصريح اين نكته كه شركت در مناقصه و دادن پيشنهاد به منزله قبول اختيارات و تكاليف دستگاه مناقصهگزار موضوع ماده 10 اين آييننامهميباشد.
ماده 8 – دستگاه مناقصهگزار در صورتي كه ذكر شرايط خاصي را علاوه بر آنچه در ماده 7 ذكر شده است لازم تشخيص دهد مشروط بر اينكه باقوانين و مفاد اين آييننامه مغاير نباشد ميتواند در متن آگهي يا در نقشهها و برگ شرايط و مشخصات درج نمايد به طوري كه عموم داوطلبان قبل ازتسليم پيشنهاد از مفاد آن اطلاع حاصل كنند ولي منظور داشتن
امتيازات جديد براي برنده مناقصه هنگام انعقاد قرارداد يا اجراي قرارداد به هر عنوانممنوع ميباشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.