توضیحات
عنوان: آنالیز ارتعاشات موتورهای الکتریکی
- مقدمه
- الکتروموتورها
- ارتعاشات
- توصیف ارتعاش
- برخی از عیوب ارتعاشزا
- الف) نابالانسی
- ب) عیوب یاتاقانهای غلطكی
- ج) زاویه فاز
- نگاه کلی به MCM
- شرح دستگاه MCM
- آزمایش MCM
- نتایج آزمایشات
- مثالهایی از كاربرد MCM
- مزایای بكارگیری MCM
- نتایج MCM
- دستگاه آنالیز ارتعاشات
- حد مجاز ارتعاش
- مراجع
مقدمه
مبحث ارتعاش یا لرزش یکی از موضوعات بسیار مهم در ماشین آلات دوار است که در بعضی مواقع صدمات غیر قابل جبرانی را در پی دارد. به همین دلیل تحلیل، سنجش و بررسی علل لرزش از موضوعاتی است که در صنایع دارای ماشین آلات دوار از قبیل توربین، ژنراتور، موتور، پمپ، کمپرسور و… بسیار به آن اهمیت داده میشود و نسبت به حفاظت ماشین آلات در مقابل این پدیده تلاش بسیاری به عمل میآید.
اندازه گیریهای ارتعاشی معمولأ به دو منظور كلی انجام میشوند. یكی به منظور مراقبت و بررسی سلامتی دستگاه بر مبنای یك برنامه مشخص و دیگری به منظور فرایند تحلیل كه با هدف نهایی برطرف ساختن عیب ماشین است. برای منظور دوم وسایل اندازهگیری ارتعاشی میتوانند علت را بفهمند و بنابراین تعمیر مقتضی میتواند انجام گیرد.
خرابی در ماشین آلات و قطعات مكانیكی به مرور شروع شده و توسعه مییابد و در نهایت منجر به از كارافتادگی سیستم مكانیكی میشود. چنین روندی، امری طبیعی است، ولی آنچه كه مهم است شناسایی خرابیهای اولیه و جلوگیری از گسترش آنها است. برطرف كردن عیبهای اولیه در ماشین آلات با هزینه نسبتأ كمی صورت میپذیرد. در حالی كه اگر خرابیهای جزئی برطرف نشود چه بسا ممكن است بخشهای دیگری از ماشین را نیز تحت تأثیر قرار داده و خرابی عمدهای در سیستم به وجود آید. چند مورد از کسانی که در این زمینه تحقیقاتی انجام دادهاند، به شرح زیر است:
الف) معصومی در سال (2009) بررسی ارتعاشات یك دستگاه دوار را بررسی كرد، كه مورد مطالعاتی ایشان یك توربین میباشد كه بر اثر افزایش ارتعاشات از سرویس خارج گردید. انجام تحقیق
ب) مهدی درویش و همكارش در سال (2010) به تشخیص علت و رفع مشكل ارتعاش بالای روتور ژنراتور واحد اول نیروگاه مارون پرداختند، كه با اندازهگیری و آنالیز نسبی شفت از طریق سنسورهای جابجایی دایمی نصب شده روی ماشین و نصب سنسور فتوالكتریك جهت قرائت مقادیر فاز مشكل ارتعاش بالای شفت نامیزانی جرمی باقیمانده قابل توجه در روتور تشخیص داده شد.
ج) نادریپور و همكارانش (2011) كاربرد آنالیز ارتعاشات در عیبیابی گیربگس پمپ رفت و برگشتی را بررسی كردند. در این مقاله آنالیز و عیبیابی را با استفاده از تكنیكهای مختلف نظیر اورآل ،انولوپ، اسپكتروم و كپستروم به شناسایی عیب پرداخته شده است.
عوامل مختلفی در ارتعاشات تجهیزات دوار نقش دارند که از جمله موارد رایج آن میتوان نامیزانی جرمی، ناهم محوری، خرابی اجزاء غلتشی در یاتاقانها، خرابی چرخدندههای گیربکس، لقس و … نام برد. از موثرترین روشهای حال حاضر نگهداری و تعمیرات، CM یا همان پایش وضعیت است که امروزه در تمامی وجوه صنعت بیش ار پیش مورد توجه قرار گرفته و با دقیقتر شدن دستگاهها و سخت افزارها لزوم پردازش به امور ظریف مهندسی همواره پیش روی مهندسان برجسته قرار دارد که میتواند نقش مهمی در استفاده موثر و مفید از منابع، کاهش ضایغات و هزینهها، افزایش راندمان و بهرهوری داشته باشد. همگونی در کارایی بخشهای یک واحد تولیدی به راندمان تولید کمک کرده و برعکس، نقصان در قطعهای از هر تجهیز به علت عدم پایش وضعیت به کاهش بازده خواهد انجامید. همانطور که میدانیم یکی از اصلیترین ابزار CM آنالیز ارتعاشات است. آنالیز ارتعاشات و مانیتور کردن آن میتواند یک کار ساده و بدون زحمت باشد. شما میتوانید با مانیتورینگ ارتعاشات ماشین آلات و بهکارگیری اطلاعات مربوط به آن در هزینهها صرف جویی و پول خود را ذخیره کنید.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.