توضیحات
عنوان: آلودگی هوا آزاد
- مقدمه
- آلودگی هوای آزاد
- آلودگی هوای محیطهای بسته
- آلایندههای هوای محیطهای بسته
- فرمالدئید
- هیدروکربنهای آروماتیك چند حلقهای
- عوامل آلرژی
- رادون
- سرب
- آفت زداها
- عوارض آلودگی هوای داخلی
- عارضه ساختمان معیوب
- ارتباط بین هوای آزاد و هوای محیط بسته
- ذرات معلق
- ذرات معلق هوای آزاد
- ذرات معلق هوای داخلی
- اثرات ذرات معلق
- مدلسازی و ارزیابی اثرات آلایندهها
- منشأ و توزیع آلایندهها
- مدلسازی پراکنش آلودگی هوا
- راهکارها
- نتیجهگیری
- منابع
مقدمه
آلودگی هوا یکی از عوامل مهم تأثیرگذار بر سلامت است و مهمترین عامل خطر محیطی برای سلامت محسوب میشود.
گرچه آلودگی هوا همه مناطق دنیا را تحت تأثیر قرار میدهد اما افراد ساکن کشورهای با درآمد پایین بیشتر متأثر خواهند شد. مطالعات نشان دادهاند آلودگی هوا سهم قابلتوجهی در بار بیماریهای غیر واگیر[1] (NCDs) دارد؛ آلودگی هوا پس از استعمال دخانیات، دومین عامل اصلی مرگهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر محسوب میشود و با افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای حاد و مزمن و مرگ در ارتباط است. بر اساس آخرین دادههای کیفیت هوا که توسط سازمان بهداشت جهانی[2] (WHO) در سال 2018 منتشر شده است، حدود 97 درصد از شهرهای با جمعیت بیش از 100 هزار نفر در کشورهای با درآمد کم و متوسط مقادیر غلظت آلایندههای هوای آزاد[3] در آنها از حدود رهنمودی سازمان جهانی بهداشت بالاتر است. این درصد در کشورهای با درآمد بالا حدود 49 درصد است. همزمان با کاهش کیفیت هوا، ریسک ابتلا به سکته، بیماریهای قلبی ـ عروقی، سرطان ریه و بیماریهای حاد و مزمن تنفسی افراد افزایش مییابد. علاوه بر هوای آزاد، آلایندههای هوای داخل[4] هم بهعنوان یک عامل خطر جدی برای سلامت حدود 3 میلیارد نفر در دنیا مطرح است که برای پختوپز و گرمایش منازل خود از سوختهای جامد استفاده میکنند. 24.0 بار کلی بیماریها بـا عوامل قابل اصلاح زیستمحیطی نسبت داده میشود که یکـی از این عوامل، مواجه با آلـودگی هواسـت.
یكی از اشكال مهم آلودگی هوا آلودگی هوا در محیطهای بسته است. آلودگی در محیطهای بسته بهخصوص به دلیل سوزاندن سوختهای فسیلی مشكل سلامتی عمومی مردم در كشورهای مختلف دنیا است. این مشكل بهویژه برای زنان كه بهطورمعمول مسئول تهیهی غذا و پختوپز هستند و برای نوزادان و كودكان كه اوقاتشان را در كنار مادرانشان در آشپزخانه میگذرانند، مهمتر است. همچنین تنوع مواد شیمیایی موجود در محصولات ساختمانی مدرن، لوازمخانگی و مبلمان، امكان انجام واکنشهای شیمیایی را در مواد، سطح مواد و در فاز گازی فراهم میآورد. در چنین مواردی محیط بسته بهعنوان عوامل اصلی انتشار آلایندههای اولیه و ثانویه هستند. فعالیت در محیط بستهی آلوده باعث مشكلاتی مانند سردرد، سوزش چشم، بینی یا گلو، سرفهی خشك، خارش پوست یا خشك شدن آن، سرگیجه و حالت تهوع، عدم تمركز، خستگی و حساسیت به بوها میشود. البته باید توجه داشت كه علائم مذكور ممكن است دلایل دیگری مانند آلرژی، استرس كاری و غیره نیز داشته باشند. مطالعات نشان دادهاند كه این علائم به دلیل عدم كیفیت مطلوب هوای محیط بسته نیز مشاهده میشوند و اغلب با ترک محل از بین میروند؛ مگر اینکه از حد مجاز بگذرند.
در این تحقیق بهطور اجمالی به بررسی برخی از مهمترین آلایندههای هوا و مسائل بهداشتی پیرامون آنها بهخصوص ذرات معلق و آلودگی هوای محیطهای بسته خواهیم پرداخت.
آلودگی هوای آزاد
آلودگی هوا زمانی اتفاق میافتد که حجم زیادی از ذرات یا مواد مضر مثل گازها، ذرات و زیستمولکولها وارد اتمسفر کره زمین شود. آلودگی هوا مخلوطی از ذرات معلق و گازهایی است که غلظت آن به محدوده مضر برای انسان رسیدهاست که میتواند هم در داخل ساختمان و هم در خارج ساختمان باشد. آلودگی هوا میتواند باعث افزایش بیماریها در انسان یا گرمایش کره زمین گردد. بر اساس گزارشی از سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا در سال ۲۰۱۲ باعث مرگ هفت میلیون انسان در سراسر جهان شدهاست. آلودگی هوای داخل ساختمان و آلودگی هوای شهری در گزارشی از مؤسسه Pure Earth در سال ۲۰۰۸ به عنوان بدترین مشکلات آلودگیهای سمی جهان شناخته شدهاست.
در جهان سالیانه ۷ میلیون نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. که ۹۰ درصد آنها در کشورهای توسعه یافته هستند. در برخی کشورها تعداد افرادی که در اثر همین عامل جان خود را از دست میدهند بیشتر از قربانیان سوانح رانندگی است. این مرگ و میر بهطور خاص مربوط به آسم، برونشیت، تنگی نفس، سکته قلبی و آلرژیهای مختلف تنفسی است.
آلودگی هوا به روشهای گوناگونی میتواند آثار زیانبار درازمدت و کوتاه مدتی بر سلامت انسانها بگذارد. تأثیر آلودگی هوا بر افراد مختلف متفاوت است. آسیبپذیری برخی افراد در برابر آلودگی هوا بسیار بیشتر از دیگران است. کودکان کم سن و سال و سالمندان بیشتر از دیگران از آلودگی هوا آسیب میبینند. معمولاً میزان آسیب بستگی به میزان قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی زیانبار مانند تماس با آلایندهها و غلظت مواد شیمیایی دارد. صدمات ریوی ناشی از هوای آلوده به اوزون، خطری است که هر ۳ نفر از ۵ نفر با آن روبرو هستند. متخصصان معتقدند که موادی که از طریق هوای آلوده وارد محیط میشوند دارای ترکیباتی هستند که باعث نابودی بافتهای مختلف بدن خواهد شد. این مواد از طریق ریه، پوست، مخاط بدن، مخاط چشم، گوش، بینی و دستگاه گوارش، وارد بدن شده و باعث تخریب سلولهای بدن میشود. در واقع تجمع این مواد در بدن هنگام آلوده بودن هوا به دلیل داشتن اکسیژن ناپایدار و واکنش با یک سلول، آن را اکسید میکند.
در سال ۲۰۱۵، ۹ میلیون نفر در جهان به دلیل بیماریهای غیرعفونی ناشی از آلودگی هوا مثل بیماریهای قلبی، سکته مغزی و سرطان ریه جان خود را از دست دادهاند که تقریباً تمام (۹۲ درصد) این مرگها در کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط و کشورهایی که دارای جهش اقتصادی بودهاند (مانند هند) رخ دادهاست.
در میان کشورهای جهان، برونئی، سوئد و فنلاند کمترین مرگ ناشی از آلودگی و بنگلادش، سومالی و چاد بالاترین میزان را آلودگی دارند. در آمریکا ۱۵۵ هزار مورد (۵٫۸ درصد)، در بریتانیا پنجاه هزار مورد (هشت درصد) و در ایران ۴۸ هزار مورد مرگ (۱۲٫۵ درصد) ناشی از آلودگی است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.