توضیحات
عنوان: تحقیق آزمایش بارگذاری صفحه ای
- مقدمه
- آزمایش در آزمایشگاه
- آماده سازی برای آزمایش
- انجام خود آزمایش
- باربرداری
- تعیین مدول یانگ
- امکان تعیین ظرفیت باربری مجاز خاک (qa)
- امکان تعیین ضریب عکس العمل بستر
- تعیین مقدار نشست پی
- همبستگی چیست ؟
- همبستگی مورد استفاده آزمایش
- معایب و مزایای آزمایش بارگذاری صفحه ای
- منابع
مقدمه
آزمایش پیش روی شما شامل چگونگی انجام آزمایش ، موارد استفاده از آزمایش ، همبستگی ، معایب و مزایای این آزمایش می باشد . نحوه انجام آزمایش با چیدمان و آرایش های گوناگون و همچنین روش های بارگذاری متفاوت می باشد . بدون شک دقیق ترین روش برای تعیین مقاومت زمین ساخت پی با ابعاد و بارگذاری واقعی آن می باشد اما به دلیل هزینه بر بودن ان و به دست آمدن مقاومت زمین برای یک ابعاد مشخص این کار آنچنان مطلوب نمی باشد .
روش انجام آزمایش :
آزمایش بارگذاری صفحه ای به دو صورت صحرایی و آزمایشگاهی انجام میشود که هر یک به صورت زیر میباشند .
آزمایش در آزمایشگاه :
پس از انجام آزمایشات مقدماتی ، شامل شناسایی و طبقه بندی خاک، به منظور انجام آزمایش بارگذاری صفحه در آزمایشگاه، ابتدا نمونه ی دست نخورده توسط لوله استوانه ای شکل تهیه می شود که ابعاد این نمونه بر اساس دستگاهی که در آزمایشگاه مورد استفاده قرار میگیرد انتخاب میشود . به این منظور، ابتدا گودالی به قطر حدود دو برابر قطر نمونه و با ارتفاعی ، کمی بیشتر از ارتفاع نمونه لازم به گونه ای حفر می گردد که در میانه ی آن ، استوانه ای با قطری معادل استوانه نمونه گیرباقی بماند.
(شکل الف) حفر گودال
سپس نمونه گیر به آهستگی و به صورت قائم به داخل نمونه رانده می شود :
(شکل ب) استقرار استوانه ی نمونه گیر در نمونه و آماده سازی جهت نمونه گیری
پس از پایین رفتن کامل نمونه گیر، نمونه به آهستگی از قسمت زیرین آن جدا میگردید و پس از گذاشتن آن در پلاستیک به آزمایشگاه منتقل میشود.
پس از آن نمونه ها به وسیله ی این دستگاه، تحت بارگذاری صفحه به قطر 7.5 سانتی متر در آزمایشگاه قرار میگیرند. با توجه به این که در هنگام انجام این آزمایش در محل، شرایط محدودشدگی خاک اطراف وجود ندارد، سعی شود که عدم محدودشدگ ی مدل نیز تا حد امکان در آزمایشگاه تأمین گردد . البته در صورت امکان استفاده از قالب بزرگتر با ابعاد ی بزرگتر ، قطعاً به شرایط واقع ی نزدیکتر بوده و باعث دقیق تر شدن نتایج و کاهش میانگین خطا خواهد گرد ید؛ و لی در این صورت ، نمونه دست نخورد ه ی گرفته شده به مراتب سنگین تر و حمل آن به آزمایشگاه بسیار مشکل خواهد بود . دقیقاً به همین دلیل ،عموما قطر صفحه در آزمایشگاه 7.5 سانتیمتر انتخاب میشود که با توجه به آن قطر قالب 22 سانتی متر مناسب است و این قطر هم ازنظر وزنی مناسب بوده و هم تا حدی می تواند شرایط آزمایش در محل را مدل نماید . نسبت بین قطر صفحه و قطر قالب ، 3 به 1 میباشد. این نسبت در آزمایش CBR آزمایشگاهی نیز (با قالب مشابه ) همین مقدار میباشد (قطر صفحه 5 و قطر قالب 15 سانتی متر ).
(شکل ج ) دستگاه آزمایش در آزمایشگاه
از طرفی باید توجه داشت این آزمایش برای سایت هایی که قرار است گود برداری شود، (و داشتن ضریب تغییر شکل قبل از برداشت گود بسیار ضروری است ) توصیه میگردد. به این منظور عمل نمونه گیری باید از انتها ی چاه دستی حفر شده باشد ، لذا سبک بودن نمونه یکی از مهم ترین پارامتر ها است .
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.