توضیحات
عنوان: تاثیر طلاق در بزهکاری زنان
- چکیده
- طلاق
- تاریخچه طلاق
- طلاق در اسلام و فلسفه آن
- اثرات و علل طلاق و راهکارهایی برای کاهش آن
- اثرات و عوارض طلاق
- آسیب های روانی و اجتماعی و عوامل ازدیاد و کاهش طلاق
- عواملی کاهش و احتمال وقوع طلاق
- تاثیرات اخلاقی طلاق
- افزایش زندانی شدن زنان مطلقه
- افزایش زندانیان مطلقه و بیوه
- وقتی آسیبها علت ومعلول یکدیگر میشوند
- پیشنهادات
- فهرست منابع
چکیده
با توجه به افزایش آمار بزهکاری بچههای طلاق و به منظور پیشگیری از گرایش روزافزون آنها به سمت بزهکاری و انحراف از هنجارهای جامعه و همچنین باتوجه به پیامدهای طلاق و آثار منفی که طلاق بر سلامت روانی-عاطفی افراد خانواده خصوص ااطفال ونوجوانان دارد،در این مقاله به بررسی سیاستهای اجتماعی موجود در مورد بچههای طلاق و نقش اجرا نشدن درست برخی از آنها در بزهکاری اطفال ونوجوانان پرداخته شده است بطوریکه جهت شناخت سیاستهای اجتماعی در مورد بچههای طلاق،متون نظری و قانونی مورد مطالعه قرار گرفته است.
طلاق
تعاریف طلاق طلاق چیست؟ طلاق از نظر لغوی به معنی رها شدن و در اصطلاح عبارت از پایان دادن زندگی زناشویی به وسیله زن و شوهر می باشد. طلاق را اغلب راه حل رایج و قانونی عدم سازش زن و شوهر ـ فرو ریختن ساختار زندگی خانوادگی، قطع پیوند زناشویی و اختلال ارتباط والدین با فرزندان تعریف کرده اند. در حقیقت همان گونه که پیوند بین افراد طبق آیین و قراردادهای رسمی و اجتماعی برقرار می شود. چنانچه طرفین نتوانند به دلایل گوناگون شخصیتی، محیطی، اجتماعی و … با یکدیگر زندگی کنند به ناچار طبق مقررات و ضوابطی از هم جدا می شوند. از این نظر خانواده همچون عمارتی است که زن و شوهر ستون های آن را تشکیل می دهند و فروریختن هر ستون استحکام و استواری عمارت را دچار تزلزل و گسستگی می کند. طلاق با این دید یکی از غامض ترین پدیده های اجتماعی، ارکان خانواده را درهم ریخته و بیشتر آثار مخرب خود را بر روی فرزندان برجای می گذارد. بنابراین طلاق گسستن و فروپاشیدن و نابودی کانون گرم و آرامش بخش زندگی است که اثرات جبران ناپذیری بر اعضاء خانواده می گذارد.
تاریخچه طلاق
تاریخچه اجمالی در زمینه طلاق تاریخچه طلاق به تاریخچه ازدواج برمی گردد به همان علت که بشر بنا به درخواست طبیعی خود پیوند ازدواج می بندد تا در کانون گرم خانواده و در کنار همسر خود به سکون و آرامش برسد به همان گونه نیز ممکن است به دلایلی از ادامه زندگی خودداری کرد. طلاق را بپذیرد. گفتار سوم: انواع یا ابعاد مختلف آسیب های ناشی از طلاق
۱ـ طلاق عاطفی: یکی از مهم ترین انواع طلاق، طلاق عاطفی است که در هیچ کجا به ثبت نم رسد و نمود عینی ندارد اما مهم ترین نوع طلاق است که کودکان زیادی از آن رنج می برند. در چنین خانواده های یک تشنج روانی حکم فرما است. این مورد مربوط به خانواده هایی است که به علت مسائل سنتی و عرفی که حاکم بر عقاید آنها است و یا برخی باورهای نادرست و نگرش منفی جامعه نسبت به زنان مطلقه، ترس و نگرانی از تنهایی، از دست دادن فرزندان و یا ناتوانی در تأمین نیازهای زندگی تصمیم می گیرند که به اجبار زیر یک سقف زندگی کنند. در چنین اوضاع نابسامانی، زن انزوا طلبی اختیار کرده و خود را شریک زندگی نمی داند، تنها به دلیل شرایط اجتماعی و خانوادگی و فرهنگی به زندگی ادامه می دهد.
۲ـ طلاق اقتصادی: وقتی خانواده از هم می باشد تسویه اقتصادی یعنی تقسیم اموال و دارایی آنها در دو سهم ضرورت پیدا می کند.
۳ـ طلاق قانونی: در دادگاه پایان رسمی ازدواج و همراه آن شرایط اجازه ازدواج مجدد برای طرفین اعلام می گردد.
۴ـ طلاق توافقی والدین: تصمیماتی که درباره حضانت فرزندان، دیدار بعد آنان مسئولیت های هر یک از والدین از نظر مالی و تربیت کودکان و غیره اتخاذ می گردد.
۵ـ طلاق اجتماعی: تغییراتی که در رابطه با دوستان و آشنایان اتفاق می افتد به این معنا که چون از وقوع طلاق اطلاع پیدا می کنند هر یک به گونه ای واکنش نشان می دهند.
۶ـ طلاق روانی: وقتی ازدواجی گسسته می شود، احساس همدلی از بین می رود و مفهوم خود تغییر می کند در اینجا طرفین باید درک کنند که دیگر هیچ کدام یک پیوند را تشکیل نمی دهند زیرا هر یک خود را تنها می بیند و این تنهایی برای هر یک از آنان یک ضربه است.
طلاق در اسلام و فلسفه آن
طلاق در اسلام از آنجا که هدف دین مبین اسلام ایجاد پیوند میان افراد انسانی و تشکیل کانون های خانوادگی است طلاق را مخالف فطرت و طبیعت انسان و برخلاف قانون پیوند زن و مرد است را مورد نکوهش قرار داده و شایسته سرزنش می شمارد و آن را امری مغبوض خداوند معرفی کرده است. از طرفی باید گفته که اسلام مایل نمی باشد آرامش و آزادی انسان ها از بین رفته و در سختی و عذاب به سر برند و هیچ وجدانی هم این براین مسئله رضایت نمی دهد. از این رو برخلاف مسیحیت که طلاق را ممنوع و تنها مقررات و شرایطی برای محدود ساختن آن وضع نموده تا میزان آن را به حداقل ممکن کاهش دهد. طلاق در اسلام ناشی از حاجت است نه اینکه به عنوان هدف باشد زیرا همانگونه که گفته شد امر طلاق همواره مورد بغض و کینه الهی می باشد.
فلسفه طلاق در اسلام از نظر اسلام طلاق آخرین راه حل مداوای ناسازگاری زن و شوهر می باشد. اسلام معتقد است اگر راهی برای جدایی زن و شوهر نباشد زندگی ایشان دشوار و عذاب آور خواهد بود و ممکن است نتایج ویران کننده ای مثل انتقام ـ خودکشی ـ فساد و قتل داشته باشد. امروزه مردم با غم و تشویش کمتری در مقایسه با گذشته به ازدواج روی می آورند چرا که طلاق برای آنان در حکم بیمه ای تلقی می شود و می توان از آن به عنوان بیمه ازدواج نام برد. طلاق پدیده ای چد بعدی است شاید کمتر پدیده ای به پیچیدگی طلاق وجود داشته باشد آن روز که خانواده ای از هم پاشید به نظر می رسد یک دعوای ساده عامل این انفجار بوده است حال آنکه چنین نیست و مجموعه ای از عوامل روانی ـ اجتماعی و اقتصادی پدید آمد به هم پیوسته اند و بنیان خانواده را برباد داده اند.
اثرات و علل طلاق و راهکارهایی برای کاهش آن
اثرات و عوارض طلاق
با اینکه طلاق به حکم ضرورت برای پرهیز از خطراتی پذیرفته شده است و با این وجود چون از عوامل گسستگی و از هم پاشیدگی کانون گرم خانواده است به ناچار عواقب اجتماعی آن را باید انتظار داشت طلاق از منظر جرم شناسی در وقوع جرم و جنایات و بزه بی تأثیر نیست و از عوامل جرم زا به حساب می آید. میزان طلاق را در یک جامعه می توان به مثابه تزلل اجتماعی و عدم ثبات آن تلقی کرد و از نظر جرم شناسی نتایج وضعیت طلاق را باید به این شرح بررسی کرد.
اثر طلاق بر زن و مرد(زوجین) اثرات طلاق در مردان بدین شکل است که آنان را افرادی غیر متعهد به بار می آورد. آمار جنایی نشان می دهد تعداد اینگونه افراد غیرمتعهد در زندانیان قابل ملاحظه است. اثر طلاق در زنان بخصوص آنانی که پناه گاه ندارند و فاقد استقلال اقتصادی هستند سخت خطرناک است. زنان از همسر جدا شده(مطلقه) احتمال دارد دخیلی دیر به خانه بخت دوم پای بگذارد و چه بسا این امید هرگز جامه عمل نپوشد و احتمالاً راه را برای انحراف و سقوط آنان به پرتگاه های مختلف بگشاید. حتی در مردان هم این طور است که پس از طلاق دادن همسر خود شانس ازدواج مطلوبشان به مراتب کمتر خواهد بود مخصوصاً اگر پای فرزندانی در میان باشد لذا غالباً ناچار می شوند تن به ازدواجی در دهند که از نظر واقع آنها را تأمین نکند و از این نظر تا پایان عمر رنج می برند. همچنین عوارض دیگری که زن و مرد بعد از طلاق ممکن است برای آنها به وجود بیاید عبارتند از موارد زیر:
۱ـ احساس خشم
۲ـ احساس گناه
۳ـ ترس
۴ـ فریب خوردگی
۵ـ احساس تنهایی
۶ـ غم از دست رفتن عمر و سرمایه زندگی
۷ـ مشکلات جسمی و روانی: مشکلات روحی به مراتب بیشتر از مشکلات جسمانی بعد از طلاق است. کمبود معاشرت و تفریح به علت مسائل شهرنشینی در کلانشهرها مشکلا عاطفی زن را می افزاید.
۸ـ مشکلات اقتصادی بعد از طلاق مخصوصاً برای زنان کم سواد و فاقد مهارت به صورت حادتری جلوه گری می کند بسیاری از زنان مطلقه و همچنین مردان مطلقه، پس از طلاق شغل خود را از دست می دهند و از دیگر مشکلات زنان مطلق تهیه مسکن و مکانی برای زندگی است کمتر کسی حاضر است به یک زن مطلق اتاقی اجاره دهد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.