توضیحات
عنوان فارسی: بررسی بانک ژاپن تأثیر مالی کالا و شرایط پولی تطبیقی در سطح جهانی ( افزایش اخیر در قیمت جهانی کالا )
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Bank of Japan Review Impact of financialization of commodities and globally accommodative monetary conditions Recent Surge in Global Commodity Prices
قیمت جهانی کالا یک بار دیگر از سال 2009 افزایش یافته است، و به خصوص از پاییز 2010 نرخ افزایش تسریع یافته است. در حالیکه افزایش قیمتهای کالا با رشد اقتصادی جهانی سوق داده شده توسط اقتصاد های نوظهور رانده شده است، سرمایهگذاری احتکارآمیز در قیمت کالاها شدت افزایش قیمت را تقویت بخشیده است. پویایی قیمتهای کالای جهانی نیز مطابق با افزایش حضور سرمایهگذاران مالی در بازارهای کالا، در حال تغییر بوده است. ورود سرمایهگذاران مالی جدید راه را برای ” مالی کردن کالاها ” هموار کرده است. در نتیجه، بازارهای جهانی کالا نسبت به ایجاد توازن نمونه کالاها توسط سرمایهگذاران مالی، حساستر شدهاند و این باعث شده است بازارهای کالا بیشتر با بازارهای دارایی مانند بازارهای بزرگ سهام، همبسته شوند. علاوه بر این، شرایط پولی تطبیقی در سطح جهانی نقش مهمی را در قیمتهای کالا ایفا کرده است، هم از طریق تحریک تقاضا برای کالا و هم از طریق سوق دادن جریانهای سرمایهگذاری بیشتر در بازارهای کالا.
مقدمه
بازارهای جهانی کالا نوسانات قیمت قابل ملاحظهای را در سالهای اخیر تجربه کردهاند. در ادامه یک صعود طولانی مدت که در اواسط 2008 به اوج رسید، به رهبری افزایش قیمتهای نفت خام، بازارهای جهانی کالا به شدت کاهش یافتند و به پایینترین مقدار خود در اوایل 2009 رسیدند. از آن پس، قیمتها دوباره با شتاب بیشتری نسبت به پاییز 2010 افزایش یافتهاند(به چارت 1 رجوع کنید). ظهور مجدد افزایش قیمت کالاها، در کنار سطوح بالاتری از استفاده از منابع، به فشار تورمی در اقتصادهای نوظهور دامن زده است. در این زمینه، بانکهای مرکزی در اقتصادهای نوظهور تلاش کردهاند که با سختتر کردن سیاستهای مالی که شامل سیاست افزایش نرخ و افزایش در نرخ الزامات ذخیره سپرده میشود، فشار تورم را کاهش دهند.
تا چه حد یک بانک مرکزی باید سیاست پولی خود را در مواجه با افزایش قیمتهای کالا که موجب فشار تورمی میشوند، سختتر کند؟ پاسخ سؤال به علت و ماندگاری افزایش قیمتها بستگی دارد. توسعههای اخیر در زمینه افزایش قیمت کالاها نشان میدهند که فاکتورهای متنوعی به روش بسیار پیچیده عمل میکنند، مانند اصول عرضه وتقاضا، نیروهای بازار سفته و نگرانیهای ژئوپلیتیکی. در حال حاضر هیچ اجتماع نظری در رابطه با اینکه کدام فاکتور بر افزایش قیمت کالا تسلط دارد، موجود نمیباشد. برخی از سیاستگذاران به خصوص در کشورهای در حال ظهور، به یک سیاست پولی تطبیقی در کشورهای توسعه یافته و تأثیر آن بر جریانهای سرمایهگذاری احتکارآمیز در بازارهای کالا، اشاره میکنند. این نقطه نظر استدلال میکند که سیاستهای پولی سختتر در اقتصادهای نوظهور به تنهایی قادر به حل این مشکل نمیباشند، زیرا جریانهای سرمایهگذاری در بازارهای کالا به افزایش خود ادامه میدهند مگر اینکه کشورهای توسعهیافته سیاستهای پولی خود را سختتر کنند. سیاستگذاران دیگر تقاضا برای کالاهای سوق داده شده توسط رشد اقتصادی بالای اقتصادهای نوظهور را برجسته میکنند. این نقطه نظر منجر به این ادعا میشود که اقتصادهای نوظهور به تنهایی میتوانند تورم قیمت کالارا محدود کنند مادامی که سیاستهای پولی سخت و کارآمدی را به کار برند.
اگرچه گفتن اینکه کدام نقطه نظر به واقعیت نزدیکتر است، مشکل میباشد اما مطمئن است که بگوئیم شرایط پولی تطبیقی جهانی با تحریک تقاضا برای کالا و نیز جریانهای سرمایهگذاری در بازار کالا، کلید اصلی از افزایش قیمت کالا هستند. به طور یکسان، مالی کردن کالاها همانطور که با افزایش سریع سرمایهگذاری نشان داده شده است، نوسانات فاکتورهای اصلی را تقویت کرده است، در نتیجه موجب تقویت نوسانات قیمت شده است. در بخشهای بعدی به بررسی این مشکلات پرداخته شده است.
پس زمینه پشت افزایش قیمتهای کالا
شرایط عرضه و تقاضای کالا
برای اطمینان، نگرانیهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و شوکهای مرتبط با هوا به افزایش تند قیمتهای جهانی کالا کمک کردهاند. اما، این فاکتورهای موقتی به تنهایی نمیتوانند توضیحدهنده افزایش پایدار قیمت کالا از سال 2009 باشند. فاکتور اصلی حاکم بر تقاضای جهانی برای کالا بازیابی قوی از اقتصاد جهانی بوده است، به خصوص تقاضای رو به رشد برای کالا در کشورهای نوظهور. تقاضای رو به رشد در کشورهای نوظهور بر فاکتورهای ساختاری متعددی بازتاب میکند. اقتصادهای نوظهور را میتوان با بهرهوری پایین از مصرف انرژی و نرخ بالای استفاده از مواد اولیه با کیفیت متوسط در کالاها، مشخص کرد. به عنوان مثال، جدول ورودی و خروجی نشان میدهد که نرخ ورودیها با کیفیت متوسط در چین 68% بوده است (از سال 2007)، که از مقدار 48% در ژاپن (از سال 2005) بیشتر بوده است. بدین ترتیب، اهمیت رو به رشد اقتصادهای نوظهور در اقتصاد جهانی سبب افزایش سریع در مصرف انرژی کل و نیز قیمت مواد اولیه متوسط شده است(رجوع کنید به چارت 2).
توجه:
- برای مشاهده فایل کامل ترجمه لطفا اقدام به خریدترجمه مقاله نمایید.
- پس از خرید لینک دانلود بلافاصله برایتان به صورت اتوماتیک ایمیل می گردد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.